Cocktail-uri delicioase și sănătoase

Dacă tot a venit sezonul cald, noi îți propunem câteva combinații fantastice de sucuri și smoothie-uri care te vor răcori!

separator

Cocktail “fierbinte” cu piersici și ghimbir

Ingrediente:

  • 1/2 ceașcă de piersici, decojite și feliate
  • 1 ceașcă de iaurt de vanilie înghețat cu conținut scăzut de grăsimi
  • 1/4 ceașcă de suc de mango
  • 1/2 linguriță ghimbir proaspăt ras

Cum se face:

Combină ingredientele în blender și se amestecă până se omogenizează.

Cocktail “fierbinte” cu piersici si ghimbir

Smoothie înghețat de banane, caise și soia

Obține toate beneficiile aduse de soia cu acest amestec dulce de fructe, iaurt congelat și lapte de soia.

Ingrediente:

  • 1/2 cană lapte de soia cu vanilie
  • 1/2 ceașcă de iaurt cu vanilie congelat cu conținut scăzut de grăsimi
  • 1 banană medie, decojită
  • 1/2 ceașcă de suc de caise
  • 3 cuburi de gheață

Cum se face:

Combină ingredientele în blender și se amestecă până se omogenizează.

1-banana-5847

Mix răcoritor cu pepene galben și castravete

Această băutură rece oferă o mulțime de proteine, calciu și vitamina C. Menta o face deosebit de răcoritoare în zilele fierbinți.

Ingrediente:

  • 1/2 cană de castraveți, curățați și tocați
  • 1 ceașcă pepene galben, cubulețe
  • 1/2 cană cu iaurt cu conținut scăzut de grăsimi
  • 4-6 frunze proaspete de mentă sau după gust
  • 8 cuburi de gheață
  • 1 lingură de miere
  • 1 linguriță coajă de lămâie

Cum se face:

Combină ingredientele în blender și se amestecă până se omogenizează.

1-castravete-5847

Smoothie cu banană și lămâie

Ingrediente:

  • 1 ceașcă de lapte degresat (1 %)
  • 1 banană mare coaptă
  • 1 cană de șerbet de lămâie
  • 1 felie de lime (pentru ornat)

Cum se face:

Pune laptele în blender. Adaugă banana și șerbetul de lămâie. Amestecă până se omogenizează. Servește cu garnitură de lime.

1-lime-5847

Deliciu cu banane și fructe de pădure

Ingrediente:

  • 1 banană mică, decojită
  • 1 cană de fructe de pădure congelate
  • 1/2 cană de lapte de soia cu vanilie
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 1/2 de ceașcă de iaurt de vanilie congelat cu conținut scăzut de grăsimi

Combină ingredientele în blender și se amestecă până se omogenizează.

Deliciu cu banane si fructe de padure

Smoothie cu iaurt și fructe

Ingrediente:

  • ½ de ceașcă de căpșuni congelate
  • 1 cană de spanac
  • 1/3 cană nuci
  • 1 ceașcă de suc de mere
  • ½ ceașca de iaurt simplu (stil grecesc de preferat)
  • 1 banănă congelată
  • 1 lingură de miere

Cum se face:

Pune căpșunile, spanacul și nucile într-un blender. Adaugă sucul de mere, iaurtul, bananele și mierea. Amestecă până când se face un amestec cremos.

1-iaurt-5847

sursa: suntgravida.ro

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Cine o îmbracă pe Maria Sharapova!
Articolul anterior
Câteva reguli pentru un bronz sănătos și de invidiat
Articolul următor