V-aţi gândit vreodată că piersicii pot fi combinaţi cu carnea? Dacă nu, atunci vă provocăm să testaţi această reţetă şi să vă asiguraţi că culinăria nu e altceva decât arta de a combina ingredientele!
Ingrediente:
4 cotlete de porc (cu os și șoric)
4 piersici mari (fără sâmburi și tăiați în jumătate)
1 lingură – unt (la temperatura camerei)
3 linguri – oțet balsamic
3 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
1 linguriță – cimbru uscat
sare și piper negru
Procesul de preparare:
Pasul 1
Pune cotletele de porc într-un bol încăpător, adaugă peste ele oțetul balsamic, uleiul, cimbru, sare și piper după gust. Amestecă cu mâinile carnea pentru ca să se interpătrundă bine marinata. Acoperă bolul cu o folie alimentară și pune-o la frigider pentru cel puțin o oră ca să se marineze carnea.
Pasul 2
Încinge grătarul sau pune la foc tigaia grill.
Pasul 3
Unge piersicii pe partea tăiată cu unt.
Pasul 4
Așează carnea și piersicii (cu partea unsă cu unt în jos) pe grătar.
Pasul 5
Coace carnea circa 15-20 de minute în dependență de gradul de coacere pe care îl preferaţi.
Pasul 6
Lasă piersicii să se coacă în jur de 5-6 minute, până când va prinde urme înnegrite de grătar.
Pasul 7
Scoate cotletul de porc și piersicii de pe grătar și servește-i imediat.
sursa: rogob.md