Cotlet de porc cu piersici la grătar

V-aţi gândit vreodată că piersicii pot fi combinaţi cu carnea? Dacă nu, atunci vă provocăm să testaţi această reţetă şi să vă asiguraţi că culinăria nu e altceva decât arta de a combina ingredientele!

separator

cotlet-de-porc-cu-piersici-la-gratar-011-760x490

Ingrediente:

4 cotlete de porc (cu os și șoric)
4 piersici mari (fără sâmburi și tăiați în jumătate)
1 lingură – unt (la temperatura camerei)
3 linguri – oțet balsamic
3 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
1 linguriță – cimbru uscat
sare și piper negru

Procesul de preparare:

Pasul 1

Pune cotletele de porc într-un bol încăpător, adaugă peste ele oțetul balsamic, uleiul, cimbru, sare și piper după gust. Amestecă cu mâinile carnea pentru ca să se interpătrundă bine marinata. Acoperă bolul cu o folie alimentară și pune-o la frigider pentru cel puțin o oră ca să se marineze carnea.

Pasul 2

Încinge grătarul sau pune la foc tigaia grill.

Pasul 3

Unge piersicii pe partea tăiată cu unt.

Pasul 4

Așează carnea și piersicii (cu partea unsă cu unt în jos) pe grătar.

Pasul 5

Coace carnea circa 15-20 de minute în dependență de gradul de coacere pe care îl preferaţi.

Pasul 6

Lasă piersicii să se coacă în jur de 5-6 minute, până când va prinde urme înnegrite de grătar.

Pasul 7

Scoate cotletul de porc și piersicii de pe grătar și servește-i imediat.

sursa: rogob.md

Ce NU trebuie să conțină pasta de dinți pentru copii
Articolul anterior
Cum să scapi de firele de păr care cresc sub piele!
Articolul următor