Cristofor Aldea-Teodorovici a moştenit de la părinţii săi multe talente, printre care şi cel de bucătar iscusit. Recunoaşte că stă la bucătărie foarte rar, dar de fiecare dată când se apucă de gătit, o face cu multă dragoste. Tatăl său a fost cel care i-a dat primele lecţii de gătit. Iar Doina Aldea-Teodorovici făcea furori la bucătărie, a povestit Cristofor Aldea-Teodorovici pentru jurnaltv.md
“Plăcintele cu brânză de vaci sau de oi erau bune şi toţi oaspeţii care veneau, Florin Piersic, Alexandru Arşinel şi alţii, o rugau pe mama să le facă plăcinte”, a spus Cristofor.
A vrut să devină vegetarian, dar recunoaşte că nu poate renunţa la puişorul marinat în sos de lămâie. Totuşi, se abţine de la carne măcar în sezonul estival. Adoră vinetele şi roşiile, de aceea a pregătit “Vinete gratinate” şi a demonstrate talentul său de bucătar în faţa camerei de filmat.
Vinete gratinate uşor de preparat
Ingrediente: vinete, roşii, caşcaval, pătrunjel, ulei de măsline.
Mod de preparare
1. Vinetele se taie rondele şi se aşează în tavă. Peste care se pune puţin ulei de măsline.
2. Roşiile se taie cubuleţe şi se pun peste vinete.
3. Caşcavalul se dă prin răzătoare, după care se pune peste roşii.
4. Pe fiecare felie de vinete se pune un fir de pătrunjel.
Sursa: jurnaltv.md