O variantă vegetariană a midiilor saganaki. În 25 minute mâncarea este gata.
Ingrediente:
1 vânătă (cca 300 gr)
1 ceapă medie (cca 80 gr)
250 ml sos de roșii
100 ml apă
1 linguriță oregano uscat
40 gr telemea de capră/oaie (sau feta)
2-3 linguri ulei de măsline + puțin ulei pentru stropit vinetele
sare
Preparare
1. Vânăta se curață total sau parțial de coajă. Se taie cubulețe de aprox. 1.5 cm. Se pun în tavă, se stropesc cu puțin ulei și se presară cu sare. Se coc timp de 20 minute.
2. În acest timp se toacă ceapa mărunt. Se călește la foc mic în uleiul de măsline până se înmoaie (cca 5 minute).
3. Se adaugă sosul de roșii și apa și se fierbe cu capac, la foc mic, timp de 10 minute (doar cât să fiarbă ceapa).
4. Se trage oala de pe foc și se adaugă în sos telemeaua sfărâmantă și oregano. Se amestecă.
5. Se adaugă cubuletele de vinete coapte. Se aduce conținutul oalei la fierbere, după care se stinge imediat focul și se pune capacul. Se lasă să stea 10 minute, să se amestece aromele.
sursa: e-retete.ro