În ultima perioadă unul din deserturile cele mai în vogă sunt biscuiții macarons. Astfel, din dorința de a le gusta, Dana Rogoz a încercat să facă prepare singură această reţetă.
Iată deci rețeta!
Ingrediente: 100 gr zahăr pudră, 100 gr zahăr normal, 100 gr migdale măcinate (Dana le-a pus la blender până a obținut o pudră de migdale) și 3 albușuri de ouă.
Mod de preparare:
Cele 100 gr zahăr pudră și 100 gr migadale pudră se trec printr-o strecurătoare, ca să te asiguri că migdalele sunt suficient de măcinate. Albușurile se bat spumă, apoi se adaugă peste ele 100 gr zahăr normal și se amestecă până când conținutul e cremos, dar în același timp tare.
Se amestecă cu grijă acest conținut cu zahărul pudră și migdalele măcinate. Apoi a pus cacao pudră, până când a obținut culoarea dorită.
Le așezi în tavă, după cum e arătat în poze și le pui la cuptor la 180 grade timp de 15 minute. Iar cuptorul îl încălzești câteva minute înainte.
Cum faci crema?
Topește o ciocolată neagră, cu jumătate din cutia de frișcă, pui puțină margarină și la final, după ce ei crema de pe foc adaugi sirop de căpșuni (care arată ca dulceața).
Lasă-le la rece, iar dimineața poţi să te alinţi cu un biscuite macarons.
Poftă bună!