Veți obține o mâncare extrem de gustoasă, dacă veți folosi legume coapte și suculente. Ingredientele folosite sunt pentru o porție mică. Rețeta de dovlecei se prepară foarte rapid, arată apetisant și este ideală pentru o cină ușoară.
Ingrediente:
- 1-2 roșii
- 200-250 g de dovlecei
- 1 ardei gras
- 20 g de smântână
- 2.5 linguri de lapte
- 1 ou
- 25-30 g de cașcaval tare
- sare, piper negru și alte condimente – după gust
Mod de preparare:
Tăiați dovleceii rondele cu grosimea de aproximativ 0.5 cm (dacă doriți îi puteți decoji).
Curățiți ardeiul de semințe. Tăiați roșiile și ardeiul la fel ca dovlecelul – rondele.
Puneți legumele tăiate într-o formă de copt în poziție verticală, alternând între ele.
Condimentați legumele cu sare, piper negru măcinat și ierburi aromatice, apoi ungeți-le cu smântână.
Adăugați laptele în ou, asezonați cu sare și piper negru și bateți bine cu o furculiță.
Presărați legumele cu cașcaval dat prin răzătoare mică și turnați deasupra amestecul de ou.
Coaceți dovleceii în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute.
Serviți dovleceii fierbinți cu smântână sau sosul preferat.
Poftă bună!
Sursa: bucatarul.tv