Fasole verde cu tofu

Tofu, bine cunoscutul preparat asiatic din boabe de soia, este indicat în orice tip de dietă, pentru că are un număr redus de calorii, dar un număr ridicat de proteine.

separator
246052186_9c2d8eb11e

Ingrediente 6 porţii:

  • ¼ cană (60 ml) de sos de soia
  • 3 linguri de vin sec
  • 2 linguriţe de făină de porumb
  • tofu (440 g)
  • ½ cană (75 g) de caju crud
  • 500 g de fasole verde, curăţată la capete şi tăiată oblic în jumătăţi
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 6 bucăţi groase de 6 mm de ghimbir proaspăt, nedecojit
  • 2 cepe roşii tăiate cubuleţe cu latura de 12 mm
  • o cană de supă de legume
  • ½ linguriţă de ulei aromat cu ardei iute

Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 180˚ C. într-un bol mare, amestecă sosul de soia, vinul şi făina de porumb până când cea din urmă se dizolvă. Adăugă tofu şi amestecă uşor ca să se încorporeze bine ingredientele. Lăsă bolul deoparte.

Presără caju pe o tavă de copt şi ţine-l în cuptor până când devine rumen, 12-15 minute. Scoate-l din cuptor şi lăsă-l deoparte.

Umple pe trei sferturi o cratiţă mare cu apă sărată şi aduce-o la fierbere. Adăugă fasolea verde şi fierbe-o până când se înmoie, cam 3 minute. Scurge-o şi lăsă-o deoparte.

Într-un wok sau într-o tigaie mare şi adâncă, la foc mare, încălzeşte 2 linguri de ulei vegetal. Când uleiul e încins, adăugă ghimbirul şi amestecă ca să-şi lase aromele, cam 1 minut. Scoate bucăţile de ghimbir şi aruncă-le.

Folosind o spumieră, scoate bucăţile de tofu din marinată, păstrând zeama. Pune tofu în tigaie. Amestecă şi agită la foc mare până când tofu se încălzeşte şi devine auriu la exterior, cam 3 minute. Transferă tofu într-un bol curat şi pune-l deoparte.

Reduce focul la mediu. Adăugă în tigaie lingura rămasă de ulei vegetal. Pune cepele, apoi agită şi amestecă până când se înmoaie, 5-7 minute. Creşte temperatura şi pune din nou tofu în tigaie împreună cu fasolea verde, marinata păstrată, supa şi uleiul aromat cu ardei iute. Adu totul la fierbere amestecând constant, până când preparatul se îngroaşă, cam 30 de secunde.

Ia de pe foc şi presără caju. Transferă preparatul pe o farfurie de servit şi poftă bună!

Sursa

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Elena Grosu vrea să vadă în fiecare zi câte o femeie îmbrăcată în rochiile ei!
Articolul anterior
Vernisajul Vinului a adunat peste 650 de invitați! Vezi poze de la eveniment
Articolul următor