File de pui în bacon pe pat de praz

Pentru  astăzi floricacuisine vă propune o rețetă deosebită. Fileul de pui se prepară foarte rapid și modalitățile de preparare a acestuia sînt foarte variate. Iar în combinație cu baconul, care formează o crustă gustoasă, se obține o delicatețe de cină.

separator

Ingredientele necesare:

  • 1 piept de pui
  • 12 fîșii de bacon
  • 4 praji
  • cîteva crenguțe de cimbru proaspăt
  • 50 ml vin alb
  • ulei de măsline
  • sare și piper negru proaspăt măcinat (după gust)
  • 1 cubuleț de unt

d9239247-667f-46fa-83bd-f84d73fc1247

Pentru început setăm rola la 200º.

Curățăm prazul și îl tăiem fîșii de aproximativ 0,5 cm. Într-un bol, punem prazul, frunzele de la cîteva crenguțe de cimbru, uleiul de măsline, untul, sarea și piperul negru proaspăt măcinat după gust. Adăugăm vinul și amestecăm totul.

Pieptul de pui îl tăiem în 2 jumătăți și le asezonăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Apoi, învelim fileurile în bacon, cîte 5-6 fîșii fiecare fileu. Prindem marginile baconului cu un bețișor ca să nu se desprindă.

Într-un vas de copt aranjăm folie de aluminiu în formă de dreptunghi, ridicînd margnile acesteia în sus.

Așezăm mai întîi amestecul de praz, iar deasupra punem fileul de pui învelit în bacon.

Strîngem din toate părțile folia de aluminiu, astfel încît dreptunghiul să fie cît mai mic, iar fîșiile de praz cît mai apropiate. Astfel, vom preveni arderea prazului la coacere. Punem fileul de pui la rolă pentru aproximativ 30-35 minute.

61e147a7-2ff6-4b34-b5a0-7f2d9c1087ae

Fileul de pui în bacon pe pat de praz este gata și se servește imediat, decorat cu cîteva crenguțe de cimbrișor.

db375b6f-1fb5-4833-b9d9-b3e2722aa2a3

vezi mai multe rețete pe: floricacuisine.wordpress.com

Păstrează-ți puloverele ca noi!
Articolul anterior
Vino la ”Cu vedetele la târg”! Te așteaptă ținute și surprize inedite!
Articolul următor