Pentru astăzi floricacuisine vă propune o rețetă deosebită. Fileul de pui se prepară foarte rapid și modalitățile de preparare a acestuia sînt foarte variate. Iar în combinație cu baconul, care formează o crustă gustoasă, se obține o delicatețe de cină.
Ingredientele necesare:
- 1 piept de pui
- 12 fîșii de bacon
- 4 praji
- cîteva crenguțe de cimbru proaspăt
- 50 ml vin alb
- ulei de măsline
- sare și piper negru proaspăt măcinat (după gust)
- 1 cubuleț de unt
Pentru început setăm rola la 200º.
Curățăm prazul și îl tăiem fîșii de aproximativ 0,5 cm. Într-un bol, punem prazul, frunzele de la cîteva crenguțe de cimbru, uleiul de măsline, untul, sarea și piperul negru proaspăt măcinat după gust. Adăugăm vinul și amestecăm totul.
Pieptul de pui îl tăiem în 2 jumătăți și le asezonăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Apoi, învelim fileurile în bacon, cîte 5-6 fîșii fiecare fileu. Prindem marginile baconului cu un bețișor ca să nu se desprindă.
Într-un vas de copt aranjăm folie de aluminiu în formă de dreptunghi, ridicînd margnile acesteia în sus.
Așezăm mai întîi amestecul de praz, iar deasupra punem fileul de pui învelit în bacon.
Strîngem din toate părțile folia de aluminiu, astfel încît dreptunghiul să fie cît mai mic, iar fîșiile de praz cît mai apropiate. Astfel, vom preveni arderea prazului la coacere. Punem fileul de pui la rolă pentru aproximativ 30-35 minute.
Fileul de pui în bacon pe pat de praz este gata și se servește imediat, decorat cu cîteva crenguțe de cimbrișor.
vezi mai multe rețete pe: floricacuisine.wordpress.com