Florile de salcâm-bucuriile copilăriei! 4 rețete uimitoare pe care cu siguranță nu le-ai încercat

Simple şi fără condiţionări prefăcute erau bucuriile copilăriei! Cine n-a gustat la viața lui florile de salcâm, măcar în copilărie, a avut multe de pierdut. Pentru că e vremea lor și salcâmii anul acesta sunt doldoră de floare, am ales să nu vă mai prezint sterile clișee culinare ci, câteva rețete cu flori de salcâm de-a dreptul uimitoare.

separator

Briose vegetariene, cu flori de salcam

briose-florisalcam-finalok

Prima rețetă din ciorchinii de flori de salcâm pe care o puteți încerca am descoperit-o pe  mancamsanatos.ro. e vorba despre niște brioșe rapide și aromate, cu ingrediente vegetariene, asociate corect, spre deliciul celor ce le savurează.

INGREDIENTE (pentru 10 bucăți):

  • o cană făină dietetică, din măciniș integral de grâu
  • o cană de flori de salcâm
  • ½ cană apă minerală
  • ¼ ceșcuță de ulei de măsline extravirgin
  • ¼ cană zahăr brut
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
  • coajă unei lămâi
  • 2 linguri suc de lămâie

MOD DE PREPARARE:

Florile de salcâm se desprind de pe ciorchini și se spală foarte bine, apoi se plasează într-un bol și li se adaugă făină, coajă de lămâie și bicarbonatul stins cu sucul de lămâie.briose-florisalcam1ok

În alt bol se asociază apa minerală cu uleiul și zahărul brut, apoi se amestecă puțin, pentru omogenizare.

briose-florisalcam2ok

Conținutul lichid se adaugă peste cel solid și se amestecă bine, obținând un aluat care se plasează în locașurile pentru brioșe, din forma tapetată cu ulei și făină.

briose-florisalcam3ok

Se coc în cuptorul încins în prealabil, apoi, după primele 3 minute se scade temperatura la moderat și se lasă până se pătrund. După răcire se pudrează cu zahăr brut, pentru iubitorii unui dulce mai accentuat, dar sunt suficient de aromate și mai sănătoase, simple.

briose-florisalcam-final1ok

Să aveți poftă!

Rulouri de vinete și omletă cu flori de salcâm

O altă combinație delicioasă, pe care am găsit-o pe whatdeliciousfood.wordpress.com, e asocierea florilor de salcâm cu vinete și omletă.

rul

INGREDIENTE:

  •  1 vânăta lungă
  • 4 ouă
  • 2 cepe
  • flori de salcâm
  • pătrunjel
  • parmezan
  • zeamă de lămâie
  • frunze de roiniță
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

Vânăta se coace pe grătar, după ce a fost  tăiată fâșii subțiri.

Se amestecă zeama de lămâie cu frunzele mărunțite de roiniță, sare și piper și se toarnă peste vinetele coapte.

Se bat ouăle bine și se amestecă cu ceapa tăiată peștișori, florile de salcâm și parmezan, pătrunjelul, sare și piper.

ul1

Într-o tavă de cuptor, se pune hârtie de copt și se toarnă compoziția pentru omletă.

ul2

După ce s-a copt se taie fâșii egale ca dimensiune cu cele de vinete, peste care se suprapun și se rulează.

ul3

Se fixează cu scobitori.

ui

Poftă bună!

Salată cu flori de salcâm

salata-salcam-final1

Regina salatelor de primăvară, pentru locuitorii de la șes și de vară pentru cei de la munte, este salata din flori de salcâm. Combinația gusturilor încercată de mancamsanatos.ro este desăvârșită.

INGREDIENTE:

  •  5 crengute cu flori de salcam
  • 2 manunchiuri de rosii cherry
  • o legatura mica de patrunjel
  • o legatura de leurda
  • sare, ulei (optional, dupa gust)

MOD DE PREPARARE:

salata-salcam1

Se aleg flori de salcâm mari, bine dezvolate, dulci. Roșiile cherry, de asemenea trebuie să fie bine coapte, iar pătrunjelul proaspăt.

Florile de salcâm se scutură de impurități, se trec prin jet puternic de apă în strecurătoare și se lasă la scurs. Roșiile cherry se taie în bucăți mai mari, se amestecă cu florile de salcâm rupte de pe rămurele, apoi se adaugă din abundență pătrunjelul și leurda, tocate.  Se poate îmbogăți cu puțin ulei și un praf de sare, dar este specială, fără aceste adausuri. Se consumă proaspătă, la temperatura camerei, se mesteca încet, pentru a savura pe-ndelete aroma fiecărui ingredient.

Pentru devoratorii de carne această salată completează bine meniul.

Mâncați cu poftă!

 

Gogoși cu flori de salcâm

O altă variantă simplă și rapidă de a prepara florile de salcâm am spicuit-o de pe www.papamond.ro .

gogosi-cu-flori-de-salcam-11

INGREDIENTE

  • 20-25 flori de salcâm
  • faină
  • 2 ouă
  • 1 cană cu lapte
  • 5-6 linguriţe de zahăr
  • 1 vârf cuţit sare
  • miere
  • ulei

1. Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă apa şi să se zvânte. Dacă cumpăraţi florile de salcâm din piaţă, trebuie verificate să nu fie petrecute, pentru că se scutură foarte uşor.

gogosi-cu-flori-de-salcam-1

2. Preparăm un aluat asemeni celui de clătite dar mai gros. Amestecăm gălbenuşurile cu laptele şi omogenizăm. Punem zahărul şi amestecăm să se topească. Adăugăm treptat făina şi amestecăm până se formează aluatul. Adăugăm şi sarea. Suplimentar, dacă aveţi această preferinţă, se poate aroma cu coajă rasă de lămâie, cu zahăr vanilat sau cu scorţişoară.

gogosi-cu-flori-de-salcam-3

Pentru a face un aluat mai pufos am ales să separ gălbenuşurile de albuşuri. Am bătut albuşurile spumă şi apoi le-am încorporat în aluat.

gogosi-cu-flori-de-salcam-4

3. Încingem mai mult ulei într-o tigaie. Trecem florile prin aluat şi ne ajutăm de o lingură pentru a le îmbrăca bine cu aluat. Le ţinem puţin deasupra bolului cu aluat, pentru a se scurge aluatul în exces şi apoi le punem în tigaia încinsă.

gogosi-cu-flori-de-salcam-5

Focul trebuie ţinut potrivit pentru a nu risca să le prăjim excesiv. Le întoarcem şi le rumenim pe ambele părţi. Când sunt gata, scoatem gogoşile pe o farfurie pe care am pus în prealabil un şerveţel de hârtie să absoarbă uleiul în exces.

gogosi-cu-flori-de-salcam-7

4. După ce le-am rumenit pe toate, înlăturăm şerveţelul şi punem peste ele câteva linguriţe de miere. De asemenea, se pot pudra cu zahăr. Eu consider că sunt mult mai gustoase cu miere.

gogosi-cu-flori-de-salcam-10

Poftă mare!

 

Ciocolata din Dubai: Ce conține rețeta celui mai inedit desert care a ”înnebunit” rețelele sociale

De mai multe luni, ciocolata Dubai a devenit un desert extrem de căutat pe glob, grație combinației unice de ingrediente: ciocolată topită, cataif și pastă de fistic.

Ciocolata din Dubai

Un desert ciocolatos cu fistic, ulei de cocos și aluat crocant.

  • Timp de preparare: 15 minute
  • Porții: 4

Ingrediente

Pentru stratul de ciocolată:

  • Ciocolată neagră: 300 g
  • Ciocolată cu lapte: 100 g
  • Ulei de cocos: 1 linguriță
  • Ciocolată albă: 50 g

Pentru umplutura de fistic:

  • Aluat gata preparat (kunafa sau similar): 150 g
  • Pastă de fistic: 75 g
  • Fistic mărunțit: 15 g
  • Sare (de orice tip): 1 vârf de cuțit

Mod de preparare

1. Pregătirea aluatului crocant

Taie aluatul kunafa în bucăți mici și prăjește-l într-o tigaie, la foc mic, până devine auriu (aproximativ 5 minute). Amestecă constant pentru a evita arderea. După ce este gata, transferă aluatul într-un bol și lasă-l deoparte.

2. Topirea ciocolatei cu lapte și a ciocolatei negre

Pune ciocolata cu lapte și ciocolata neagră într-un bol și topește-le la microunde, amestecând la fiecare 10 secunde. Procesul ar trebui să dureze aproximativ un minut. După ce s-au topit complet, adaugă uleiul de cocos și amestecă bine până la omogenizare. Lasă compoziția deoparte.

3. Prepararea umpluturii de fistic

Dacă pasta de fistic este prea tare, încălzește-o timp de 20 de secunde la microunde. Adaug-o peste aluatul crocant, presară un vârf de cuțit de sare și pudra de fistic (poți mărunți fisticul într-un mojar, dacă nu ai pudră gata pregătită). Amestecă bine totul.

4. Asamblarea desertului

Într-un alt bol, topește ciocolata albă folosind aceeași tehnică. Toarn-o la baza formei în care vei pune desertul. Peste stratul de ciocolată albă, adaugă amestecul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră, nivelând cu dosul unei linguri.

Umple fiecare formă de desert cu umplutura de fistic, apoi nivelează din nou.

5. Sigilarea desertului cu ciocolată

Toarnă restul de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră deasupra umpluturii, netezind cu grijă. Îndepărtează excesul și pune formele în congelator pentru 2 ore.

6. Servire

Scoate batoanele de ciocolată din congelator și din forme. Servește desertul cu o cafea aromată sau un ceai fără zahăr pentru a echilibra dulceața.

sursa: odoras.md

Cea mai bună metodă de a pierde în greutate

Profesioniștii din domeniul medical, cercetătorii și oamenii obișnuiți au lăudat medicamente precum Ozempic și Wegovy pentru beneficiile lor. Printre acestea se numără sprijinul oferit în gestionarea zahărului din sânge și pierderea în greutate. Dar aceste medicamente sunt doar un pas. O dietă bazată pe fibre te poate ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate, scrie evz.ro.

Într-adevăr, medicamentele au fost supuse unor studii clinice. Acestea au indicat că sunt incredibil de eficiente, ajutând oamenii să piardă în medie 15% din greutatea lor corporală. Cu toate acestea, experții și cercetătorii sugerează că aceste medicamente sunt mai eficiente atunci când sunt combinate cu modificări ale stilului de viață. Cel mai important lucru este dieta. Rezultatele unui studiu recent din Journal of Nutrition evidențiază rolul dietei în pierderea în greutate. Mai exact, poți slăbi mai ușor consumând un tip specific de fibre numit beta-glucan.

Dietă bazată pe fibre

Cercetătorii au descoperit că suplimentele de beta-glucan au fost singurele fibre testate care au redus conținutul de grăsime și greutatea corporală la șoareci în 18 săptămâni. Un dietetician spune că studiul servește ca o demonstrația. Se demonstrează că nimic nu te va ajuta să slăbești fără efort- nici măcar medicamente anti-obezitate.

„Aportul de fibre influențează microbiota intestinală, care ajută sănătatea metabolică. Este important să ne concentrăm pe dietă, exerciții fizice și abordări farmaceutice pentru a rezolva obezitatea în mod sigur și eficient”, spune Dr. Chris Moh. Acesta este consilier de fitness și nutriție la Fortune Recomands Health.

Cu toate acestea, se pare că ar putea exista multe beneficii în ceea ce privește consumul de fibre. Acest tip de dietă a devenit foarte populară pe rețelele sociale datorită impactului bun asupra sănătății intestinale. Vestea bună? Fibrele beta-glucan se află într-un aliment preferat pentru micul dejun. În cadrul studiului, experții au evidențiat modalități de a obține fibre beta-glucan. Acestea ar putea avea unele beneficii de pierdere în greutate similare cu cele ale Ozempic.

Tipuri de fibre și beneficiile lor

Există mai multe tipuri de fibre. Să începem cu cele solubile în apă. Fibrele beta-glucan sunt solubile în apă. „Fibrele solubile în apă se dizolvă pentru a forma o substanță asemănătoare gelului. Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și promovează un intestin sănătos”, spune Michelle Routhenstein, dietetician. Tipurile de fibre solubile studiate sunt:

  • Beta-glucan. (Ovăz, orz, orez, ciuperci și alge marine)
  • Pectină (Portocale, lămâi, lime, grapefruit, fasole și roșii)
  • Dextrină de grâu (Adăugată la alimentele procesate, cum ar fi supele și sosurile, pentru a le îngroșa și a crește conținutul de fibre)

Fibrele care sunt mai puțin solubile sau insolubile nu sunt la fel de ușor de digerat. Ele se atașează de alte materiale din stomac și ies mai greu din organism. Asta nu înseamnă că sunt „rele”, totuși. Să luăm de exemplu fibrele de amidon.  „Rezistă digestiei în intestinul subțire și fermentează în intestinul gros, producând acizi grași”, spune Dr. Mohr. Routhenstein spune că leguminoasele și cerealele integrale au fibre de amidon. Fibra de celuloză este o altă fibră insolubilă inclusă în cercetare. Dr. Mohr spune că se găsește în fructe, legume, nuci și cereale integrale.

Fibre și pierderea în greutate

Dr. Mohr explică faptul că cercetătorii au hrănit șoarecii cu diete bogate în grăsimi cu diverse fibre pe bază de plante:

  • Beta-glucan
  • Pectină
  • Dextrină de grâu
  • Amidon
  • Celuloză

Experimentul a durat 18 săptămâni, iar Dr. Mohr spune că cercetătorii au măsurat:

  • Greutatea corporală
  • Adipozitatea (grăsimea)
  • Cheltuielile energetice
  • Toleranța la glucoză
  • Modificări ale microbiotei intestinale

Cum au afectat diferitele tipuri de fibre organismul

Lena Bakovic, nutriționist, spune că rezultatele sugerează că beta-glucanul ar putea ajuta la gestionarea greutății și la controlul glicemiei. „S-a constatat că scade procentul de grăsime și greutatea corporală la șoareci. Rezultatele au fost comparate cu alte tipuri de fibre, care nu au produs efecte similare. Beta-glucanul, în comparație cu alte fibre, este ușor utilizat sau fermentat de bacteriile din intestinul nostru, crescând concentrațiile de butirat. Butiratul crește atunci când bacteriile descompun fibrele”, spune Bakovic.

De ce beneficiile acestei fibre au fost comparate cu Ozempic? „Butiratul, pe cont propriu, crește eliberarea peptidei GLP-1, care promovează eliberarea insulinei și ajută la gestionarea greutății”, spune Bakovic.

Cu toate acestea, studiul a avut limitări, începând cu faptul că cercetătorii au folosit șoareci. „Studiile pe șoareci de multe ori nu se traduc perfect la rezultatele umane din cauza diferențelor în fiziologie și metabolism. Dietele umane sunt mai complexe, iar răspunsurile individuale la fibre pot varia foarte mult”, spune Routhenstein.

Totuși, Routhenstein spune că studiile pe șoareci pot oferi un punct de plecare. În timp ce rezultatele sunt promițătoare, sunt necesare studii pe oameni pentru a confirma dacă aceste constatări sunt aplicabile.

Consumul de fibre la micul dejun

Poți consuma la micul dejun un aliment delicios, care îți va oferi aportul de fibre de care ai nevoie.  „Ovăzul este o sursă excelentă de beta-glucan, care nu numai că ajută la reglarea colesterolului, dar ajută și la menținerea nivelului stabil de zahăr din sânge. Completați cu fructe de pădure proaspete, un strop de scorțișoară și o mână de nuci pentru un plus de proteine și grăsimi sănătoase”, sugerează Dr. Mohr.

Copiii nu au nevoie de dietă! Ce alimente trebuie să pui în pachețelul copilului pentru școală

Pâinea cu unt este potrivită pentru copii, mai ales că reîncepe școala. Acum este momentul perfect să reamintim și regulile alimentare pentru cei mici, scrie stirileprotv.ro.

În cazul copiilor avem o altfel de reprezentare a alimentelor, în alimentația de bază. Grăsimile sunt pe primul loc, ca și procent ocupă undeva la 35% din aportul caloric.

Nu trebuie să avem copii cu o alimentație dietetică. Este o regulă de bază sau un mint pe care trebuie să-l desființăm, inclusiv când vine vorba despre produse lactate, untul este cea mai bună grăsime din lapte, are vitamina A și D în mod natural, extrem de bine de folosit, eficientă. Sunt persoane care spun că laptele să fie degresat.

Sub nicio formă! Cele 3,5 procente din lapte sunt benefice pentru cei mici. Și când vorbim despre grăsimi, nu doar lactatele sunt importante, ci grăsimile de origine naturală, cum ar fi peștele. Ar trebui să mâncăm pește de două ori pe săptămână. Carnea de porc ar trebui și la bebelușii mai mici introdusă în diversificarea alimentației înainte de carnea de vită.

Este o carne foarte prietenoasă și face chimie bună cu organismul nostru. Suntem compatibili cu porcul și trebuie să o recunoaștem. Nu este crescut intensiv spre deosebire de pui și nu are acei acizi grași din carnea de vită.

La școală, cel mai comod și mai echilibrat este sandwich-ul. Un sandwich luat de acasă este mai bun decât orice produs ambalat. Fructele sunt desertul perfect echilibrat. Nu trebuie pusă la colț banana.

Este un fruct care este extrem de ușor de transportat și extrem de satisfăcător. Are minerale și are acest amidon care ține de foame copilului spre deosebire de fructoza multă din mere, struguri și prune.

În ce ținute au apărut vedetele pe covorul roșu de la Festivalul de film de la Cannes 2017
Articolul anterior
Un moldovean de 23 de ani și-a ucis mama cu un cuțit apoi s-a sinucis
Articolul următor