Poate ca titlul nu îți atrage foarte tare atenția, dar află că poți să faci această rețetă în 25 de minute, deci cam cât ai face o porție de paste. În plus, te vei bucura de o combinație de gusturi, care mai de care mai interesant.
Ingrediente pentru marinată
- un sfert de cană de sos de soia
- 1/3 cană de apă
- 2 linguri de oțet de vin sau de orez
- 1 lingură de amidon de porumb
- 1/8 linguriță de piper proaspăt măcinat
Ingrediente pentru friptură
- 450 de grame de muschi de vită tăiat în fâșii subțiri
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 ardei grași tăiați în felii subțiri
- 2 bucăți de praz tăiate în felii de 2 centimetri
- 2 linguri de ghimbir proaspăt ras
- 4 căței de usturoi, tocat
Amestecă toata ingredientele pentru marinadă, scufundă apoi carnea și ține-o la frigider pentru cel putin 15 minute.
Încălzește o lingură de ulei, apoi călește pentru 3 minute ardeii, partea albă a prazului, ghimbirul, usturoiul. Scoate pe o farfurie.
Adaugă și cealaltă lingură de ulei și călește pe rând câte jumatate din cantitatea de carne.
Pune și marinata în tigaie și gătește-o pentru un minut, adaugă carnea, legumele și partile verzi de la praz, mai ține un minut (timp în care amesteci ocazional) și îndepărtează de pe foc și servește cu quinoa.