Sunt indrăgite în lumea intreagă. Moi și pufoase, acestea pot fi servite dulci sau sărate. Vom încerca să improvizăm la bucătărie, astfel încât să transformăm un desert simplu în unul festiv. Vom vrăji la un tort din clătite pufoase.
Ingrediente:
- 350 ml de lapte
- 100 gr de făină de grâu
- 2 linguri de zahăr ”Cinci Inimioare”
- 1 ou
- 40 gr de unt topit
- 1 pachețel praf de copt
Pentru ornare:
- Gem
- Felii de citrice care vor fi caramelizate
Mod de preparare:
Într-un bol cerneți făina, praful de copt, sarea și zahărul. Adăugați un ou. Iar la final, puneți și untul topit.
Amestecați intens ca untul să nu se întărească
Într-o tigaie călită bine, adăugați câte jumătate de cană de aluat. Clătita se prăjește aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Pe final, tot cu ajutorul unei căni, vom obține dintr-o clătită mai mare câteva în miniatură.
Mini-clătitele le vom aranja una pestea cealaltă, iar la mijloc le vom orna cu gem
Tortul din clătite americane va avea un înveliș caramelizat. Pentru asta vom căli într-o tigaie, iarăși, câteva linguri de zahăr ”Cinci Inimioare”. În acest conținut vom carameliza feliile de mandarine.
Jumătate de oră și tortul din clătite pufoase e gata!
Să aveți pofte ducli!