Îngheţată din 3 ingrediente

Are doar 3 ingrediente, două de bază şi cel de-al treilea poate fi la alegerea voastră (caramel, ciocolată, nuci caramelizate, orice fructe, cafea etc). Dacă aveţi dulceţuri diverse sau fructe le puteţi utiliza la această îngheţată.
Dacă va aşteptaţi să fie o îngheţată cu ace de gheaţă, neavând o bază din ouă vă spun că nu este aşa, e foarte cremoasă, fără să amestecaţi în ea. Nu depuneţi foarte mult efort pentru o îngheţată bună, făcută în casă, aşa că merită să o încercaţi.

separator

ingheatacufructedepadure1

Pentru îngheţată avem nevoie de: 1 conservă lapte condensat (aprox. 400g), 400 ml smântână pentru frişcă (peste 35%grăsime), 300 g fructe (zmeură, afine, căpşune, coacăze, vişine), 50 g zahăr.

Fructele, zahărul şi 1 ceaşcă cu apă se pun într-o cratiţă pe foc mic şi se amestecă până se transformă într-un sos, lăsând fructele întregi. Lăsăm să se răcească.

cupecornete-1

Smântână pentru frişcă o mixăm până începe să facă valuri, apoi adăugăm laptele condensat şi amestecăm cu o spatulă până se omogenizează totul. Într-o caserolă/tavă punem straturi de sos de fructe şi compoziţie de îngheţată. Lăsăm recipientul la congelator 4-5 ore sau până îngheaţă complet.

Pentru cupe/cornet avem nevoie de 2 albuşuri, 120 g zahăr, 50 ml lapte, 40 g unt, 150 g făină şi un praf de sare.

cupecornete-5

Amestecăm albuşurile cu laptele şi zahărul, le batem puţin cu un tel, apoi adăugăm făină şi omogenizăm bine. La sfârşit, încorporăm untul topit şi răcit.

cupecornete-6

Încingem bine o tigaie antiaderentă, punem 1 lingură de aluat şi întindem cât de subţire putem, cu o spatulă. Lăsăm 1-2 minute până începe să se rumenească pe margine, întoarcem cu o spatulă şi lăsăm şi pe cealaltă parte un minut. Luăm cercul de aluat şi îl punem într-un bol sau pe un pahar întors şi modelăm cum dorim sau îl modelăm sub formă de cornet.

cupecornete-8

Continuăm la fel şi cu restul aluatului, la sfârşit rezultă 10-11 cupe/cornete. Le lăsăm pe un grătar să se răcească şi astfel devin crocante. Nu le suprapuneţi şi nu le puneţi pe farfurie deoarece fac condens şi se înmoaie, ele trebuie să fie crocante.

ingheatacufructedepadure-9

sursa: adihadean.ro

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Cum s-au îmbrăcat vedetele la Teen Choice Awards 2016
Articolul anterior
Cum arată modelele Playboy la 60 de ani de la prima lor apariţie în revistă
Articolul următor