Toamna este momentul în care gospodinele se pregătesc pentru iarnă cu tot soiul de bunătăți. Învață cum să prepari un magiun de prune. Rețeta aceasta este una deosebită deoarece magiunul se prepară fără zahăr!


Cum se prepară magiunul de prune?
Alege doar prunele care sunt foarte bine coapte pentru a nu mai avea nevoie să adaugi zahăr.
Spală-le bine, scoate-le sâmburii și pune-le în oala sau cazanul în care vrei să prepari magiunul cu 4-5 căni de apă pentru a favoriza fierberea sa.
Ai grijă ca focul să fie domol și lasă-le pe foc pănâ când se înmoaie și încep să fiarbă.
Trecele printr-o sită după ce și-au lăsat prima zeamă și apoi lasă-le iar la foc mic până se leagă bine. Dacă nu se va lega riști ca magiunul să mucegăiască peste iarnă.
Toarnă-l cald în borcane și după ce acestea sau răcit sigilează-le.
Pentru a evita ca magunul tău să se afume trebuie să amesteci constant cu o lingură de lemn mai ales spre finalul preparatului.
Asigură-te că ai sterilizat borcanele în care urmează să îl depozitezi, apoi după vreo 4-5 ore de fierbere și când volumul său a scăzut considerabil și a căpătat o consistență cleioasă desprinzându-se de pe margini iar lingura stă dreaptă în el este gata.
Păstrează borcanele într-un loc răcoros precum o cămară.