Mere în caramel

Cine poate uita mărul cu caramel, vândut cu un aer festiv prin bâlciurile copilăriilor noastre sau la poarta şcolilor? Şi mai ales cine şi-ar putea reprima o astfel de amintire dulce, dintr-o vreme în care zahărul era un lux? 

separator
Poți  realize  singură, acasă, aceste plăcute amintiri ale copilăriei, în doar câteva minute.

mere-in-caramel

Ingrediente:

  • 8 mere de dimensiuni medii
  • 1 lingură de oţet din vin
  • 400 grame de zahăr
  • 250 ml apă

opţional:

  • nucă prăjită, tocată
  • fulgi de migdale
  • alune nesărate prăjite şi măcinate
  • fistic nesărat, tocat
  • fulgi de cocos
  • bombonele ornamentale

Preparare:

1. Spală merele şi şterge-le bine.

2. Înfige fiecare măr într-un băţ. Poți folosi nuiele grosuţe sau câte 3 beţe de frigărui legate la capete.

3. Amestecă zahărul cu apa şi oţetul într-un vas rezistent pentru cuptorul cu microunde (nu din plastic moale sau metal).

4. Introduce vasul în cuptorul cu microunde timp de 5 minute, la temperatură maximă.

5. Scoate vasul, amestecă bine şi introduce-l din nou pentru 15-18 minute în cuptorul cu microunde, la temperatură maximă.

6. Scoate caramelul din cuptor şi lăsa-l să se răcească puţin, timp de 2 minute.

7. Trece fiecare măr prin caramel, scurge-l de excesul de caramel deasupra vasului şi pune-l la răcit pe o suprafaţă de marmură sau pe un platou ceramic, rece.

8. Opţional, poți trece mărul, cât caramelul este încă fierbinte prin el, prin nuci, alune, fistic, migdale tocate sau bombonele ornamentale.

Merele în caramel se consumă la temperatura camerei, după răcirea completă a caramelului.

Sursa:

http://www.cevabun.ro

Rețete: PATÉ DE SARDINE

Paté-ul de sardine poate fi un aperitiv ideal pentru orice masă. Rețeta este extrem de rapidă, se face în 5 minute.

Ingrediente:

  1. 1 conservă de sardine
  2. cremă de brânză
  3. suc de lămâie
  4. ceapă roșie
  5. ceapă verde, chives sau pătrunjel
  6. sare
  7. piper

Preparare:

  1. Conserva de sardine se scurge bine de ulei. Uleiul poate fi păstrat pentru conservarea pateului mai târziu.
  2. Se sfarmă sardinele cu furculița având grijă să eliminăm oasele mai mari.
  3. Se toacă ceapa roșie (se adaugă opțional și în cantitatea dorită).
  4. Într-un robot se pun sardinele, ceapa, pătrunjelul, ceapa verde sau arpagicul. Se pune puțin suc de lămâie, sare, piper și crema de brânză.
  5. Se pasează până se obține un paté de sardine omogen.
  6. Paté-UL de sardine se poate depozita într-un borcănel de sticlă cu capac. Pentru a preveni oxidarea și uscarea se recomandă folosirea uleiul din conservă pe deasupra pateului.
  7. Se servește pe pâine prăjită.

SALATĂ CU TON ŞI OUĂ FIERTE

Salata cu ton și ouă fierte este masa ideală pentru orice moment al zilei. Este un preparat ușor pentru stomac, indicat pentru siluetă şi mai mult decât uşor de făcut. Îți spunem rețeta simplă pentru cea mai bună salată cu ton și ouă fierte. O masă gustoasă și completă, gata în numai 20 de minute.

INGREDIENTE

  •  1 conservă de ton;
  •  2-3 ouă fierte;
  •  1 salată verde;
  •  2 ardei grași;
  •  100 g boabe de porumb;
  •  1 castravete proaspăt;
  •  1 ceapă roşie sau o legătură de ceapă verde;
  •  100 g măsline negre;
  •  100 g brânză de oi.
Pentru dressing
  •  100 ml oţet balsamic
  •  100 ml ulei
  •  100 ml vin alb
  •  sare, piper, busuioc – după gust
  •  1 linguriță zahăr

1. Peştele se scoate din conservă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Între timp, se spală și se curăță salata verde. Ceapa, castravetele şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie rondele.

2. Pentru ca salata cu ton și ouă fierte să fie cât mai gustoasă, avem nevoie de sos. Pentru sos, se amestecă oţetul cu uleiul şi vinul, până se obține o pastă omogenă. Se condimentează apoi după gust cu sare, piper şi zahăr şi se aromează cu busuioc. După ce ouăle au fiert, se curăţă şi se taie în sferturi.

3. Acum începem ornarea salatei cu ton. Într-un bol potrivit de mare se pun mai întâi frunzele de salată verde, apoi ceapa, ardeiul gras şi castravetele. Se stropește totul cu sosul pregătit şi se amestecă uşor. Se adaugă peştele, ouăle, măslinele şi brânza, apoi se poate servi.

unica.ro

De post! FASOLE VERDE LA TIGAIE

Fasole verde la tigaie, o rețetă sănătoasă, extrem de gustoasă și ușor de făcut acasă. Fie că o consideri o mâncărică rapidă de post sau o garnitură sănătoasă pentru friptură, cu siguranță faci alegerea ideală! Citește rețeta pas cu pas pentru fasole verde la tigaie!

INGREDIENTE

  •  600 g fasole verde
  •  5 roșii medii
  •  6 căței de usturoi tocați
  •  3-4 cepe medii
  •  sare, piper, mărar și pătrunjel tocat – după gust

Mod de preparare:

Așadar, fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu.

Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile.
Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.

Fasolea verde poate fi garnitura ideală pentru un fel principa de mâncare ori poate fi consumată simplă, la masa de seară. Gustul este delicios, iar beneficiile consumului de fasole verde nu vor întârzia să apară!

Moment comic la o nuntă! O domnișoară de onoare a leșinat
Articolul anterior
Pregătește-ți tenul din timp pentru ziua nunţii
Articolul următor