Mini cheesecake-urile cu zmeură sunt prăjiturile care, cu siguranţă, îți vor face ziua mult mai frumoasă. Aroma fină şi delicată le va plasa cu siguran
ță în topul deserturilor tale preferate.Ingrediente:
- 100 gr de biscuiţi la alegere
- 70 gr unt
- unt pentru uns forme
- 300 gr de brânză proaspătă
- 200 gr smântână
- 110 gr zahăr pudră
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 ou
- 1 gălbenuş
- 400 gr zmeură îngețată
Mod de preparare:
1. Pune biscuiţii într-o pungă şi zdrobeşte-i mărunt cu ajutorul unui rulou de patiserie. Topeşte untul şi amestecă-l cu biscuiţii fărâmiţaţi, după, aşează amestecul ca bază în 8 forme mici unse în prealabil. Pune la copt timp de 8 minute în cuptorul preâncălzit, apoi lasă 5 minute la răcit.
2. Amestecă brânza proaspătă, smântâna, 100 gr de zahăr pudră, zaharul vanilat, oul şi gălbenuşul. Repartizează peste biscuiţi şi pune la copt 30 de minute în cuptorul fierbinte. După scoate-le, lasă-le să se răcească, iar apoi pune-le la frigider timp de câteva ore.
3. Înainte de servire, prăjiturelele se desprind din forme. Se alege zmeura, se spală doar dacă e necesar şi se decorează chesscake-urile. La final presară un strat subţire din restul de zahăr pudră.
Poftă bună!
Sursa: http://www.retetadeazi.ro