Ingrediente:
Pentru baza norișorului
- 1 ou pentru fiecare norișor în parte
- sare și piper după gust
Idei de umplere
- Cărnuri: șuncă, salam, bacon, pancetta
- Brânzeturi: parmezan, cheddar, brânză de vacă, brânză de oaie
- Verdețuri: pătrunjel, cimbru, mărar
- Legume: ceapă (verde, cel mai bine), spanac, ardei gras
- Condimente: oregano, usturo pudră, boia dulce/picantă, fulgi de ardei iute
Preparare:
Separă albușurile de gălbenușuri, având grijă să nu spargi gălbenușurile.
Bate albușurile bine cu ajutorul unui mixer – treaptă mediu-mare-, până obții o spumă tare și omogenă. Adaugă ingredientele alese de tine din propunerile de mai sus, cu ajutorul unei spatule de plastic/silicon – ușor și cu mișcări cât mai puține, ca să nu se taie/ dezumfle norișorii.
Cu ajutorul unei linguri, pune pe tava mai devreme pregătită norișorii, la distanță unul de altul și de dimensiuni egale. Cu spatele lingurei formează ușor o gaură, în care pui cu grijă gălbenușul.
- Dacă vrei ca gălbenușul să fie cremos dar bine făcut, lasă tava la cuptor 14-16 minute. Pentru gălbenușuri moi, lasă numai 10 minute.