Aceștia sunt atât de suculenți înăuntru pe cât sunt de crocanți pe dinafară. Se gătesc ușor și plus la aceasta fără nici un pic de ulei. Este o variantă sănătoasă, ce o puteți servi alături de o salată, legume la cuptor sau pur și simplu cu orice sos doriți dumneavoastră.
Ingrediente:
- 1 piept de pui fără os (de circa 550-650 gr.)
- 200 gr. – fulgi de porumb (fără zahăr)
- 2 ouă de găină
- 3 linguri – făină albă
- 3 linguri – lapte de vacă
- 1 linguriță – cimbru uscat
- ½ – boia de ardei iute (sau dulce)
- Sare și piper negru
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 190 de grade C.
- Taie pieptul de pui felii de cira 10 cm. lungime și de 1 cm. grosime. Condimentează fâșiile de piept de pui cu boia de ardei, sare și piper negru, amestecă bine până se vor încorpora condimentele în carne.
- Pregătește ingredientele pentru crustă: Într-un bol pune făina, în al doilea pune ouăle și în al treilea pune fulgii de porumb mărunțiți. Condimentează conținutul fiecărui bol cu sare și piper negru, doar că la fulgi de porumb mai adaugă cimbru, iar în ouă toarnă laptele. Bate bine ouăle și amestecă în bolurile cu făină și fulgi de porumb pentru a se încorpora condimentele.
- Tăvălește fâșiile de piept de pui în făină, apoi în ou și la final în porumbul mărunțit (fii sigur/ă că este acoperită toată suprafața).
- Aranjează bucățile de piept de pui pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu și dă-le la cuptor pentru 15 minute. După ce a trecut timpul, scoate tava din cuptor întoarce fiecare piept de pui pe cealaltă parte și pune tava înapoi în cuptor pentru încă 10-12 minute.
- Scoate bucățile de piept de pui crocante și frumos rumenite pe o farfurie și servește-le cu orice sos dorești, cum ar fi: ketckup, maioneză, sos BBQ ș.a. Poftă bună!