Cartofii sunt o alegere excelentă pentru o cină uşoară, iar pregătiţi la cuptor nu îţi pun silueta în pericol.
Ingrediente:
6 cartofi medii
200 g ciuperci proaspete
1 ceapă
10 ml ulei pentru uns cartofii
50 ml ulei
1/2 legatură pătrunjel
sare şi piper
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se curăţă. Se înţeapă cu furculişa, se ung cu ulei şi se pun într-o tavă tapetată cu haârtie de copt. Se dau la cuptor circa 50-60 min, iar cand furculiţa pătrunde uşor înseamnă că sunt gata.
Se lasa cateva clipe să se mai răcorească, apoi se taie capacele şi se scobeşte interiorul lăsând puţin miez pe coajă. Partea extrasă nu se aruncă, ci se pasează într-un bol separat.
Punem ulei la încins într-o tigaie. Adaugăm ciupercile tăiate cubuleţe şi le lăsăm 4-5 min pe flacară. Se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se amestecă cu ciupercile, le lăsăm apoi pe foc încă 2-3 min. La urmă adăugăm sare şi piper.
Se lasă să se răcorească apoi se pune peste miezul de cartofi împreună cu pătrunjelul mărunţit. Se amestecă până formează o compoziţie omogenă.
Umplem cartofii scobiţi cu compoziţia rezultată, îi aşezam din nou în tavă şi îi dăm la cuptor cca 10 min (la 160 C) şi 5 min la cuptorul pe grill, pentru a căpăta aspect aramiu ispititor.