Astăzi clătite sunt atât de pufoase și moi că se topeau în gură. Se potrivesc perfect cu miere, smântână, dulceață sau gem. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc în continuare o zi cât mai gustoasă și POFTĂ BUNĂ!
vă propune o rețetă ce vă va aduce aminte de copilărie. AcesteIngrediente:
500 ml. – chefir 2,5 % grăsime
330 gr. – făină albă
3 ouă de găină
3-4 linguri – zahăr
2 linguri – ulei (pentru prăjit)
1 linguriță – esență de vanilie
1 linguriță (rasă) – bicarbonat de sodiu
1 linguriță – oțet de masă
Mod de preparare:
Clătite de post! Cu mere și nucă
- Sparge ouăle într-un bol încăpător, după care adaugă zahărul și vanilia. Mixează câteva secunde.
- Adaugă chefirul, amestecând continuu, după care toarnă uleiul și mai mixează un pic.
- Adaugă făina puțin câte puțin continuând să mixezi.
- Pune bicarbonatul de sodiu și oțetul de masă într-un vas mic, după care toarnă-l peste aluat, mai amestecă totul puțin și treci la etapa următoare.
- Pune o tigaie la foc mic (puțin spre mediu). Toarnă în tigaie o lingură de ulei, după care ia câte o lingură de aluat și pune-o la prăjit, dându-i o formă ovală.
- Prăjește oladile circa 3-4 minute pe o parte sau până când vezi bule mici de aer, acesta este un semn că ar trebui să întorci oladile.
- Scoate oladile pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
- Servește oladile calde cu orice toping dorești.