Sunt perfecte în orice sezon, întrucât merele sunt fructele cele mai răspândite în țara noastră. Bogate în vitaminele C, B1, B2, P, E, caroten, potasiu, fier, mangan, calciu, pectină etc., oladiile din mere vor face din micul dejun nu doar o gustare delicioasă, ci și foarte sănătoasă!

Ingrediente:
3-4 mere mari
3 linguri de zahăr
2 ouă
bicarbonat de sodiu pe vârf de cuțit
praf de vanilie
o priză de sare
ulei pentru prăjire
făină
Mod de preparare:
Spălați merele.
Curățați coaja (dacă nu este prea groasă o puteți lăsa) și dați-le prin răzătoare mare (sau mărunțiți cu ajutorul blenderului, după ce le-ați curățat de sâmburi).
Adăugați zahărul, ouăle și zahărul vanilat.
Amestecați făina cu bicarbonatul de sodiu. Cantitatea de făină depinde de cât de mari și suculente sunt merele. Aluatul trebuie să aibă consistența unei smântâni mai grase.
Adăugați treptat făina în amestecul de mai sus.
Puneți tigaia la încins, la foc mic, cu puțin ulei sau unt (aveți grijă să nu o încingeți prea tare, ca să nu se ardă ulterior oladiile).
Puneți oladiile în tigaie cu o lingură și prăjiți-le pe ambele părți până se rumenesc.
Se servesc fierbinți cu miere! La dorință, le puteți presăra cu zahăr pudră.
sursa: dulcinela.ro