Pentru cei care iubesc să-și alinte papilele gustative v-am pregătit o rețetă de pui și sos. Sper să vă placă. Se face repede și este delicios.
Ne trebuie:
- 800 g – 1 kg pulpe de pui
- 2 cepe medii
- 1 ardei gras mare
- roșii multe
- 4-5 căței de usturoi
- 1 linguriță boia iute/dulce
- 1 foaie de dafin
- 50 ml vin alb
- 50 ml apă/supă
- 1 lg făină
- sare, piper
Cum se face:
Punem carnea într-o cratiță la cuptorul preîncălzit, condimentată cu sare și piper pentru cca 30 minute.
Între timp călim ceapa tocată solzi în 2 lg de ulei pentru 5 minute, adăugăm ardeii tăiați cuburi măricele, lăsăm pe foc încă 5-10 minute. Adaugăm sare, piper și roșiile, boia, foaia de dafin, vinul și apa (sau supa). Omogenizăm totul și adăugăm și carnea peste sos.
Lăsăm să fiarbă cca 20 minute. În ultimele 5 minute adăugăm usturoiul pisat și făina amestecată cu puțin sos.
La sfârșit putem adăuga pătrunjel.
sursa: edithskitchen.ro