Ouă Benedict, un mic dejun rafinat!

Ouăle Benedict au un nume pretenţios, dar sunt gustoase şi rafinate. Sunt o variantă sofisticată a ouălor fierte în apă cu oţet.

separator
Oua-Benedict

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 1 linguriţă oţet
  • sare după gust

Pentru sosul Hollandaise

  • 2 gălbenuşuri
  • 125 g unt
  • zeamă de la 1/2 lămâie
  • sare şi piper după gust
  • 3-4 linguri apă rece
  • 2 chifle
  • 4 felii suncă de curcan sau somon
  • pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Începe mai întâi cu sosul, care oferă reţetei acea notă rafinată. Sosul care se pune peste ouăle fierte în apă cu oţet se numeşte “Hollandaise” sau, pe româneşte, “Olandez”.

Pune la fiert oţetul cu o frunză de dafin. Topeşte untul şi lasă-l deoparte. Pune în blender gălbenuşurile şi mixează-le uşor cât timp amesteci oţetul cu untul. Opreşte blenderul şi adaugă în fir subţire puţin unt după care porneşte-l iar pe viteza medie şi adaugă restul de unt. Mixează bine până ce compoziţia devine omogenă. Potriveşte cu sare şi piper şi zeamă de lămâie. Dacă sosul este cumva prea gros, atunci adaugă puţină apă rece, până ce capătă consistenţa potrivită.

Acum că sosul este gata continuă cu ouăle. Pune apa la fiert, adaugă sare după gust şi oţetul şi când aceasta clocoteşte, sparge cu atenţie ouăle în vas. Le laşi la fiert până ce albuşul este gata.

Pune chifla tăiată în două la prăjit, dar nu prea mult, ca să fie încă moale şi uşor de tăiat. Peste pâine pune o felie de şuncă de curcan iar apoi câte un ou pe fiecare felie. Toarnă deasupra sosul Hollandaise şi presară cu patrunjel proaspăt tocat.

Flickr_sekimura_2390523527--Smoked_salmon_eggs_Benedict

Poţi oricând să adaugi şi o salată alături. Poftă bună!

Sursa

 

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Vezi cum arată Britney Spears fără machiaj și cu părul murdar!
Articolul anterior
Îl mai iubește pe Marius Moga?
Articolul următor