Pască de la Julia Rodnitki

Pentru că e sărbătoare în casa ta și toate gospodinele prepară bunătăți de Paști, îți propunem o rețetă deosebită de pască dulce cu stafide și fructe uscate. Pe lângă faptul că e foarte delicioasă și conține doar ingrediente sănătoase, prăjitura arată la fel de bine și, cu siguranță, vei alinta papilele gustative tuturor ai casei după ce o vei prepara.

separator
17910739_1454646277931246_210861310_n

Rețeta ne-a împărtășit-o bloggerul culinar Julia Rodnitki. Iată, mai jos, pas cu pas, cum se prepară pasca dulce cu stafide, fructe uscate și nuci. Savurați cu plăcere!17965871_1454646284597912_2007940430_n

Ingrediente:

-3 kg făina

-0,6 kg lapte

-24 gălbenușuri

-1 kg zahar

-0.9 kg unt

-0.26 kg ulei de floarea soarelui

-0,2 kg smintina

-3 pl. drojdie dr.Oetker

-0,15 kg stafide (înmuiate preventiv în rom)

-0,2 kg fructe uscate

-0,2 gr nuci grecești( mărunțite)

Pentru glazură:

-0,2 kg zahar pudra dr. Oetker

-2 albușuri de ou

-1 lingura suc de lămâie

Mod de preparare:

1. Acoperim cu rom stafidele! Fierbem în sirop obișnuit: 50 gr apă și 60 gr zahăr. Adăugăm extractul de vanilie de la Dr. Oetker și adăugăm fructele uscate.

17918823_1454646187931255_403057043_n17909265_1454646181264589_1058921359_n

2. În bolul mixerului cernem făina. Adăugăm drojdiile și amestecăm. Turnăm laptele cald și începem să amestecăm la o poziție mică a mixerului sau până se omogenizează bine, amestecăm cu mâinile. Lăsăm compoziția să se odihnească 20 minute.

3. Adăugăm zahărul, smântâna și gălbenușurile. Începem să amestecăm aluatul. Peste 10 minute de amestec neîntrerupt începem să adăugăm, pe bucăți, untul care este la temperatura camerei. Amestecăm continuu și treptat adăugăm uleiul.

4. Este indicat să ungem mâinile cu ulei atunci când amestecăm aluatul. La sfârșit adăugăm stafidele scurse de rom și nucile mărunțite. Punem aluatul într-un bol mai mare, îl acoperim cu pelicula alimentară și punem aluatul în frigider pentru 10-12 ore pentru fermentare lentă.

5. După ce au trecut 10-12 minute, scoatem aluatul de la frigider, îl frământăm puțin, îl porționăm câte 300-500 grame în forma rotundă. Gramajul depinde de numărul si mărimea cozonacului dorit. Bucățile formate le punem în forme și le acoperim cu pelicula alimentară sau cu un prosop și îi lăsam pentru 1,5- 3 ore la temperatura camerei.17918987_1454646264597914_1687190583_n

6. Ungem cozonacii crescuți cu amestec de gălbenușuri și lapte. În cuptorul încălzit preventiv până la 180 grade punem cozonacii de la 40 până la 50 de minute, în funcție, de mărimea lor.17918370_1454646247931249_1488480457_n

Pentru glazură: Batem albușurile cu sucul de lămâie până obținem o spumă densă. Adăugăm treptat câte o lingură de zahar tos. Punem glazura pe cozonacii calzi și presărăm cu perle din zahăr și cu nuci.17965371_1454646251264582_1969624134_n17918975_1454646287931245_677323529_n

Departe de casă! Unde sărbătorește Paștele Emilian Crețu
Articolul anterior
Melodia plină de umor a lui Andrei Bolocan! Cum și-a felicitat fanii
Articolul următor