O pregătim doar o dată pe an și, de aceea, ne dorim ca pasca binecuvântată pe care o aducem musafirilor noștri să fie perfectă și la gust, și la aspect. Uite o reţetă de pască modernă:
Ingrediente:
- 2 linguri rase de făină
- 100 g zahăr
- 6 ouă
- 1 lingura rom
- 200 g stafide
- 600 g brânză de vaci
Pentru umplutură:
- 1 lingura lapte
- 1 lingurita praf de copt
- 50 g zahăr
- 1 gălbenuş
- 125 g făină
- 50 g unt moale
Pentru aluat:
- coaja unei lămâi
Pentru tavă”
- 20 g unt
Mod de preparare:
1. Se aleg stafidele si se pun sa se umfle în apa calda cu rom. Pentru aluat, se bate bine untul înainte si apoi se amesteca cu galbenusul, zaharul, faina, praful de copt si laptele. Se framânta cinci minute, se aduna într-o bila si se da la rece pentru doua ore. Se scoate cu un sfert de ora înainte de a da pasca la cuptor.
2. Se întinde aluatul si se asaza într-o forma rotunda unsa cu unt. Pentru umplutura, galbenusurile se freaca cu zaharul pâna ce se obţine o crema spumoasa si alba în care se adauga faina, coaja de lamâie si brânza bine scursa si pasata sau mixata. Se bat albusurile cu un praf de sare si se adauga în brânza amestecând cu delicateţe.
3. Se varsa în tava jumatate din amestecul de brânza, se presara stafidele scurse si apoi se pune a doua parte a brânzei.
4. Se da la cuptor pentru 50 de minute si se lasa sa se raceasca în tava.