Vinetele congelate din toamna trecută se vor potrivi perfect pentru această reţetă. Dacă nu aveţi vinete, dublaţi cantitatea de ciuperci.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă medie, curăţată şi tocată
- 2 căţei de usturoi pisat
- 225 g ciuperci preferate
- 225 g vinete coapte şi decojite
- 1 linguriţă rozmarin (dacă aveţi)
- 1 linguriţă cimbru tocat
- 125 g seminţe de floarea-soarelui
- Coaja unei lămâi, dată prin răzătoarea măruntă
- 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
- 1 lingură pătrunjel tocat mărunt
- Sare şi piper negru măcinat
Mod de preparare
- Ceapa se abureşte în ulei timp de 5 minute.
- Se adaugă usturoiul, ciupercile, vinetele, cimbrul şi rozmarinul şi se găteşte totul până când se evaporă complet zeama pe care au lăsat-o.
- Ciupercile se pun în robotul de bucătărie, sau în maşina de tocat carne, împreună cu restul ingredientelor şi se amestecă ca să se obţină o masă uniformă.
- Se condimentează după gust.
- Pateul se pune într-un vas închis şi se păstrează la frigider nu mai mult de 2 zile.
- Poate fi servit ca gustare sau în sandviciuri.