Ușor de pregătit și poate fi o alternativă perfectă pentru cei care vor să se răsfețe un pic în post.
Ingrediente:
- 300 g făină
- 1 lingura ulei sau 30 g margarină
- 200 ml apă
- 25 g drojdie de bere
- 1 lingurita zahăr
- sare
- ulei pentru uns tava
Pentru umplutură:
- 2 ardei graşi verzi
- 1 ardei gras roşu
- 100 g roşii
- 2-3 căţei de usturoi
- 100 g măsline negre
- 1/2 legatura pătrunjel verde
- suc de roşii
- sare
- piper
PREPARARE:
1. Se dizolvă drojdia de bere în apă călduţă cu o linguriţă de zahăr şi se toarnă în făina cernută. Se adaugă un praf de sare şi margarina înmuiată şi se frământă bine. Se acoperă apoi cu un şervet şi se lasă într-un loc cald, la dospit.
2. Pentru umplutură, ardeiul gras şi roşiile se curăţă, se spală şi se taie felii, iar usturoiul se toacă mărunt.
3. Se întinde aluatul într-o foaie de 3-4 mm şi se pune într-o tavă unsă cu ulei. Se presară ardeiul gras, usturoiul tocat, măslinele şi roşiile şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit 25-30 de minute. Se presară pătrunjel verde şi se serveşte cu suc de roşii condimentat cu sare şi piper.