Când vine vorba de “ceva dulce”, dietei i se face rău, pentru că ea ştie slăbiciunea femeilor în faţa deserturilor. Să încercăm, totuşi, să căutăm poftele ascunse ale acestor femei în deserturi cu foarte puţine calorii pentru a nu devia de la regimul alimentar.
Ingrediente:
3 ouă,
- 8 linguri zahăr,
- o cană făină,
- 8 linguri lapte,
- 5 linguri ulei,
- un praf de copt,
- un vârf de cuţit de sare,
- caise sau prune (circa 1/2 kg).
Mod de preparare:
Se amestecă într-o cratiţă trei gălbenuşuri cu 5 linguri de zahăr până la obţinerea unei mase omogene. Se adaugă, alternativ, făina şi laptele (în făină se pune praful de copt stins cu puţin oţet sau suc de lămâie). Se adaugă uleiul, iar la urmă, albuşurile bătute spumă cu 3 linguri de zahăr, amestecând uşor compoziția.
Amestecul se toarnă în tava unsă cu ulei şi înfăinată. Peste cocă se aşează fructele – unele lângă altele. Se bagă prăjitura în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit, circa 45 de minute.
Poftă “dulce”!
Sursa: www.gustos.ro