Prăjitura de Crăciun cu scorţişoară este grozavă pentru sărbătorile de iarnă, dar poate fi consumată şi cu alte ocazii festive.
Ingrediente:
180 g zahăr
75 g unt
2 ouă
200 ml lapte
2 căni de făină cernută
2 linguriţe de praf de copt
o linguriţă de scorţişoară pudră
o linguriţă de nucşoară
o linguriţă de zahăr amestecat cu scorţişoară
Mod de preparare:
Amestecă zahărul cu untul, apoi bate bine amestecul, până se topeşte zahărul şi crema capătă o culoare gălbuie.
Adăugă ouăle, laptele, făina, praful de copt, scorţişoara şi nucşoara, apoi bate bine amestecul, până la omogenizarea ingredientelor.
Toarnă amestecul într-o formă cu diametrul de 20 de centimentri, antiaderentă, unsă cu unt, apoi coace prăjitura la temperatura de 180ºC, până ce marginile încep să se desprindă de vas.
Presără prăjitura cu zahărul amestecat cu scorţişoară, apoi lăsă 5 minute la cuptor, pentru glazurare.