Musafiri? Răsfață-i cu un preparat de sezon, gustos și cremos.
Ingrediente:
- 20 g ciuperci porcini uscate
- 1,2 kg pui, porționat în 8 bucăți
- 1 lămâie, tăiată în jumătate
- 2 linguri ulei măsline
- 25 g unt nesărat
- 1 ceapă mică, fin tocată
- 300 g dovleac, curățat, fără semințe și tăiat în bucăți
- 200 g ciuperci champignon, tocate
- 300 ml smântână lichidă
Modalitate de preparare:
- Se înmoaie ciupercile porcini în 300 ml apă caldă timp de 30 min.
- Îndepărtați pielea de pe pui și frecați fiecare parte cu lămâie.
- Se încălzește uleiul într-o tigaie suficient de mare încât puiul să încapă într-un singur strat.
- Adaugați carnea de pui si gătiți până devine maronie pe ambele părți. Se transferă într-un vas termorezistent.
- Se încălzește cuptorul la 180 ° C .
- Se topește untul într-o tigaie medie, se adaugă ceapa și 1 linguriță de sare, apoi se calesc până ceapa devine translucidă.
- Între timp, scoateți ciupercile porcini din apă și clătiți-le bine.
- Lăsați-le să se usuce pe un prosop absorbant și tăiați-le mărunt.
- Adăugați porcini și cuburile de dovleac pentru ceapa și căliți timp de 5 minute.
- Adaugați ciupercile proaspete și fierbeți timp de 5 minute, amestecând frecvent.
- Se amestecă smântâna cu 4-5 linguri de apă, porcini și condimente după gust.
- Lasați preparatul să fiarbă neacoperit timp de 10-12 minute, apoi se toarnă peste pui.
- Se acoperă și se fierbe la cuptor timp de 30-40 minute, întorcând carnea de pui o dată sau de două ori.
- Dacă prepartul devine prea uscat se adaugă 4-5 linguri de apă.
sursa: ecuisine.ro