Marinat în suc de lămâie, ceea ce-l face şi mai fraged, parfumat de fabulosul oregano şi rumenit uşor în cuptor, “banalul” pui se transformă astfel într-o savuroasă surpriză.
Calorii: 144 kcal / 100 g
Ingrediente:
– piept de pui dezosat şi fără piele 450 g
– lămâi 2 buc.
– oţet de vin alb 1 lingură
– oregano 1 linguriţă
– ceapă 1 buc.
– ulei de măsline 1 lingură
– sare, piper
– fulgi de chilli sau boia de ardei iute
Puneţi într-un vas termorezistent pieptul de pui, spălat şi curăţat de eventualele rămăşiţe de grăsime. Adăugaţi ceapa tăiată feliuţe, coaja de lămâie şi oregano. Amestecaţi separat 100 ml de suc de lămâie cu uleiul de măsline şi o lingură de oţet de vin. Turnaţi sosul peste pui, având grijă ca acesta să fie acoperit uniform. Puneţi o folie alimentară peste vas şi băgaţi-l în frigider la marinat (cel puţin 30 de minute, ideal câteva ore).
Scoateţi vasul din frigider pentru a ajunge uşor la temperatura camerei şi încălziţi cuptorul la 200 de grade. Presăraţi peste pieptul de pui sare, piper şi boia de ardei. Acoperiţi vasul cu o folie de aluminiu şi băgaţi-l în cuptor. După circa 20 de minute, scoateţi folia şi mai lăsaţi aproximativ 20-25 de minute sau până când pieptul de pui se rumeneşte uşor. Serviţi puiul cald, cu o salată.