La prima vedere pare a fi o rețetă din Ucraina, dar se pare că e de origine rusă. E foarte bun, se face ușor, e super aromat și seamănă cu snițelele… dar nu prea! Și chiar dacă sunt mai multe metode de preparare, la aburi, în cuptor sau tigaie, ingredientele și modul pregătirii este același!
Ingrediente:
– 4 jumătăți piept de pui
– 150g unt la temperatura camerei
– ½ legătură de pătrunjel tăiat mărunt
– coajă de la o lămâie
– sare și piper după gust
– condimente pentru pui
– 5 căței de usturoi dați pe răzătoare
Pentru prăjit:
– 4 ouă + 5 linguri cu vârf de făină + 5 linguri lapte + sare și piper după gust
– pesmet
– făină
– ulei pentru prăjit
Mai întâi amestecăm untul cu usturoiul, coaja de lămâie, pătrunjelul, sarea și piperul.
Tăiem fiecare jumătate de piept de pui astfel încât să îi facem un buzunar încăpător. Tăiem cu mare grijă, ca să nu străpungem carnea. Condimentăm bine carnea, cu sare, piper și condimente pentru pui. Apoi umplem fiecare buzunaraș din abudență folosind compoziția obținută mai sus . Închidem cu grijă pipetul de pui, astfel încât untul să fie bine închis înăuntru. Dăm apoi fiecare bucată prin făină, apoi prin amestecul de ou, lapte și la final prin pesmet.
Prăjim carnea pe ambele părți, la foc mic, 5-6 minute pe fiecare parte, până e bine pătrunsă și rumenită.
Poftă bună!