Pui pe sticlă

Astăzi îți propunem o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă- puiul pe sticlă. Are gustul unui pui pregătit  la rotisor.

separator

Vei avea nevoie de:

– un pui de un kilogram
– 4-5 căței de usturoi
– un plic de condimente pentru pui
– ulei de masline

Într-o sticlă de 330 sau 500 ml  pune apa caldă 5 parti si ulei o parte.

Într-un bol amestecă cățeii de usturoi pisați cu 50 ml de ulei și condimentele până cand obții o pastă omogenă ușor de aplicat pe pui cu o pensulă.


Cu pasta obținută din usturoi, ulei și condimente unge interiorul puiului, ca să alunece ușor pe sticlă și să capete aromă și în interior.

Apoi așează puiul ușor pe sticla plină cu apă și ulei. Cu aceeași pastă unge și partea exterioară a puiului, pune puiul cu sticlă cu tot într-o tavă pe jumatate plină cu apa caldă si dă-l la cuptor (incins la 200*C)  pentru aproximativ o oră, sau până devine rumen bine!


Din 15 în 15 minute nu uita să deschizi  ușa cuptorului și să ungi puiul cu pasta de ulei, usturoi și condimente.  Asta pentru a deveni mai crocant și mai gustos.

După ce puiul a stat la cuptor o oră și s-a rumenit bine, il asezonezi cu legume natur ( broccoli și morcovi).

Poftă bună!

 

Pui pe sticlă
Articolul anterior
Tartă cu caise şi cremă de marţipan!
Articolul următor
Alte articole interesante