Rețeta halva de susan. Cum să prepari un desert gustos și sănătos, fără coacere

Retetele vegetariene au capatat o popularitate tot mai mare in ultimii ani. Din ce in ce mai multe gospodine si pasionati de gastronomie au inceput sa experimenteze cu ele, iar desertul s-a dovedit de cele mai multe ori o adevarata provocare pentru ei. De aceea, am cautat retete simple de retete vegetariene si va recomandam halvaua de susan, oferită de avantaje.ro.

Chinezii au folosit uleiul de susan in urma cu 3000 de ani pentru gatit, iar egiptenii l-au considerat bun pentru tratarea durerilor. De asemenea, soldatii greci si cei romani il foloseau, combinat cu miere, pentru a capata puteri.

Potrivit specialistilor, semintele de susan sunt foarte bogate in calciu, fier, magneziu, fosfor, mangan, cupru, potasiu, zinc, lecitina, vitamine (E, complexul de vitamina B: B1, B6, B9) si sunt usor de asimilat mai ales daca sunt macinate intr-o rasnita inainte de a le folosi la prepararea deserturilor sau a delicateselor culinare ce pot fi servite chiar si de copii mici (incepand din momentul diversificarii alimentatiei).

In comert putem gasi seminte de susan alb sau seminte de susan negru (care este mai aromat si puternic antioxidant decat cel alb).

Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregati halvaua de susan si care sunt pasii simpli pe care trebuie sa-i urmezi pentru a obtine acest desert sanatos si satios fara coacere:

Ingrediente:

  • o cana de susan decorticat
  • 5-10 migdale
  • 1 lingura de ulei de cocos
  • 5 linguri de miere
  • 1 lingura de pudra de roscove
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • vanilie

Mod de preparare:

Susanul se coace intr-o tigaie pana devine auriu. Se poate folosi si crud, pentru un gust mai amarui. Se rasneste susanul impreuna cu migdalele (daca vrei, le poti decoji inainte) pana se obtine o faina umeda, dupa care se adauga mierea si vanilia, rasnindu-se alte cateva secunde pana se obtine o consistenta cremoasa.

Se dau deoparte 2 linguri de compozitie, ce se amesteca cu pudra de roscove, apoi se pun cele doua compozitii intercalate intr-un vas/caserola dreptunghiulara si se preseaza, uniformizandu-se. 

Amestecul rezultat se lasa la frigider cateva ore, apoi se scoate din forma si se taie dupa preferinta.

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Povestea puștiului care a ajuns milionar la 19 ani! „Visul meu este să devin primul trilionar”
Articolul anterior
Doi tineri s-au recăsătorit după ce au cheltuit 100.000 de dolari pe divorț: „Ne simțim binecuvântați că ne-am acordat a doua șansă!”
Articolul următor