Ingrediente:
- Smochine uscate
- 1 borcan de magiun din căpșuni
- Ulei pentru uns
Pentru aluat:
- 2 ouă
- 100 de gr făină
- 100 de ml lapte proaspăt
- 1-2 linguri de zahăr organic ”Cinci Inimioare”
Cum se prepară:
1. Aluatul pentru clătite se pregătește în felul următor: se bat ouăle, laptele, zahărul. După care adăugăm 50 de gr de făină și amestecăm intens ca să nu se formeze cocolașe. Punem în vas și restul făinii (încă 50 de gr)
2. Clătitele se prăjesc în modul standard: aluatul pregătit se toarnă câte puțin într-o tigaie încinsă, unsă în prealabil cu ulei. Cu un șervețel de hârtie puteți elimina restul de ulei. Aveți nevoie de o scobitoare pentru a desprinde marginile clătitei de tigaie, astfel veți verifica dacă s-a prăjit bine aluatul.
3. Smochinele se taie în bucăți mici și se amestecă cu gemul din căpșuni. Clătitele se umplu cu amestecul pregătit. Ca să arate bine pe platoul de servit, le stropim cu un pic de gem și adăugăm câteva fire de coacăză roșie.