Omletă perfectă, așa denumește Gordon Ramsey următoarea rețetă!
3 ouă
1 lingură ulei măsline
un cub unt
50 g brânză cheddar maturat, ras
sare
piper măcinat
Puneți la încins o tigaie mare pentru omletă cu diametrul de 20-21 cm.
Bateți ouăle într-un castron până se omogenizează, dar nu adăugați sare și piper în acest moment.
Puneți uleiul de măsline în tigaie și când simțiți ridicându-se un val puternic de căldură, adăugați untul și rotiți-l pe măsură ce se topește și face spumă.
Turnați în tigaie ouăle bătute și amestecați-le circular cu o furculiță, agitând frecvent tigaia cu cealaltă mână.
Când amestecul este coagulat pe trei sferturi, încetați să amestecați cu furculița și lăsați omleta în liniște pentru 30 de secunde.
Desprindeți marginile cu o spatulă.
Bateți tigaia de blatul de lucru pentru a desprinde omleta de tigaie. Această operațiune va ajuta să alunece omleta cu ușurință.
În acest moment asezonați cu sare și piper și presărați brânza.
Îndoiți omleta, apoi transferați-o într-o farfurie, formând un rulou.
Serviți imediat.