Paté-ul de sardine poate fi un aperitiv ideal pentru orice masă. Rețeta este extrem de rapidă, se face în 5 minute.
Ingrediente:
- 1 conservă de sardine
- cremă de brânză
- suc de lămâie
- ceapă roșie
- ceapă verde, chives sau pătrunjel
- sare
- piper
Preparare:
- Conserva de sardine se scurge bine de ulei. Uleiul poate fi păstrat pentru conservarea pateului mai târziu.
- Se sfarmă sardinele cu furculița având grijă să eliminăm oasele mai mari.
- Se toacă ceapa roșie (se adaugă opțional și în cantitatea dorită).
- Într-un robot se pun sardinele, ceapa, pătrunjelul, ceapa verde sau arpagicul. Se pune puțin suc de lămâie, sare, piper și crema de brânză.
- Se pasează până se obține un paté de sardine omogen.
- Paté-UL de sardine se poate depozita într-un borcănel de sticlă cu capac. Pentru a preveni oxidarea și uscarea se recomandă folosirea uleiul din conservă pe deasupra pateului.
- Se servește pe pâine prăjită.