Este suculentă, dietetică și chiar arătoasă.
Ingrediente pentru:
- 800 gr piept de pui dezosat
- frunze de spanac crud
- 150 brânză telemea
- 100 gr cașcaval sau mozzarella
- sare și piper după gust
- ulei pentru uns
- boia dulce, cimbru și piper alb pentru crustă
- vin alb (150 ml)
Spălăm carnea și o tamponăm cu un șervet de hârtie ca să absoarbă apa. Tăiem piepții și acoperim fiecare bucată cu o cu folie alimentară și o batem bine până se subțiază.
După ce am bătut carnea, formăm o foaie din aceasta, peste care punem frunzele de spanac verde, brânza rasă și cașcavalul.
Rulăm cu grijă și “cârpim” pe ici pe colo unde este nevoie, cu bucățele de carne. O legăm din loc în loc cu ață alimentară, ungem o tavă cu ulei și așezăm ruloul nostru pe care îl așezonăm cu boia, cimbru și piper, după care picurăm puțin ulei deasupra și uniformizăm cu o pensula de silicon.
Coacem rulada în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, la început acoperită cu o folie de aluminiu. Adăugăm jumătate de pahar de vin alb și o lasăm să se coacă iar spre final o lăsăm descoperită că să se rumenească.
Poftă bună!
sursa: gabrielacuisine.ro