E sezonul celor mai diverse legume, așa că pe azi vă recomand să încercați vinetele. Este unul dintre alimentele care ne ajută să ne hidratăm în timpul zilelelor caniculare, iar preparatele pe care le putem găti cu această legumă sunt foarte diversificate şi gustoase.
Ingrediente
2 vinete (mari)
200 gr. – tocătură de vită
200 gr. – tocătură de porc
1 ou
1 felie de pâine (grosime 1 cm.)
O mână – pătrunjel (tocat mărunt)
½ cană – suc de roșii
1 roșie (medie) decojită și tăiată mărunt
100 gr. – cașcaval afumat
Sare și piper negru
Preparare
Taie vinetele felii pe lungime.
Coace feliile de vinete pe ambele părți, într-o tigaie sau cuptor. Scoate-le și așează-le pe un platou cu șervețele de hârtie.
În timp ce feliile de vinete se răcesc puțin, ocupă-te de carne. Pune într-un bol carnea tocată, oul, pătrunjelul tocat, pâinea înmuiată în apă și stoarsă. Asezonează cu sare și piper după gust și amestecă toate ingredientele.
Pune roșia decojită și tăiată mărunt, împreună cu sucul de roșii într-un bol și adaugă puțină sare și piper negru.
Așează la capătul îngust a fiecarei felii de vinete câte o linguriță din compoziția de carne și rulează strâns. Fă același lucru până se termină ingredientele.
Toarnă 1/3 din compoziția de roșii și sucul într-o tavă pentru copt încăpătoare și adâncă. Așează rulourile de vinete și acoperă cu restul din compoziția de suc și presară cu cașcaval afumat ras (sau tăiat felii), coace-le circa 30-35 de minute în cuptorul încălzit la 180 de grade C.
Scoate rulourile de vinete din cuptor lasă să se răcearcă 10-15 minute după care servește-le. Poftă bună.
sursa: rogob.md