Ingrediente pentru 6 persoane
- 250 g foitaj
Pentru umplutură:
- 250 g spanac congelat
- 120 g morcovi
- 150 g cartofi
- 80 g mazăre
- 150 g brânză pentru topit
- (Emmentaler, parmezan,
- mozzarella, caşcaval ş.a.)
- 120 ml smântână pentru gătit
- 30 g unt
- nucşoară
- 1 ou
- sare şi piper
Curăţă cartofii şi morcovii şi taie-i cuburi mici. Pune legumele tăiate şi mazărea într-o cratiţă cu apă clocotită şi opăreşte-le 3-4 minute.
1. Topeşte untul într-o tigaie, pune legumele opărite şi spanacul decongelat, scurs şi tăiat mărunt. Fierbe totul 4-5 minute, apoi sărează şi piperează, după gust.
2. Adaugă un vârf de cuţit de nucşoară şi smântâna. Amestecă bine cu o lingură de lemn şi continuă fierberea până când sosul se îngroaşă, stinge focul şi lasă compoziţia să se răcească.
3. Întinde aluatul pe planşetă şi acoperă-l cu felii de brânză pentru topit. Răstoarnă compoziţia cu legume, distribuind-o uniform. Rulează foaia de aluat, cu legumele în interior, închide bine extremităţile pentru a nu
ieşi umplutura şi unge suprafaţa ruloului cu ou bătut.
4. Unge cu unt o tavă (sau tapeteaz-o cu hârtie de copt), aşază ruloul cu atenţie, având grijă să nu se rupă în timpul manevrării, şi coace-l circa 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180º C. Când este gata, scoate-l din cuptor, lasă-l să se răcorească, taie-l bucăţi şi serveşte-l.
Reţetă preluată din „Preparate din legume”
Vrei să-ți recuperezi cărțile omise din biblioteca „Adevărul”?
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md