Preparând această rețeta vei câștiga bile albe pentru modul în care arată, dar și pentru că se încadrează în caloriile permise în timpul unei diete (o porție cu 6-7 rulouri are aproximativ 220 calorii).
Ingrediente:
Mod de preparare
Pornește cuptorul la 180 grade C și pregătește o formă pentru copt, rotundă ar fi cel mai bine, că să se așeze rulourile cum trebuie. Spală bine dovleceii, caci nu îi vei decoji. Înainte de a-i felia pune apă la fiert și când clocotește adaugați spanacul pe care îl lași 2 minute. Îl scurgi bine de apă și îl lași să se mai răcească. Feliază ciupercile și pune-le un pic pe tigaie, până ce se rumenesc ușor pe ambele părți. Folosește foarte puțin ulei (cât să existe o peliculă fină pe tigaie). Razuiește și morcovul și verifică dacă s-a răcit spanacul. În cazul în care e gata amestecă-l în ricotta. Feliază dovleceii și umple feliile cu crema de ricotta cu spanac. Rulează cu atenție și prinde cu o scobitoare, ca să nu se desfacă cât timp stau în cuptor. Asează rulourile în vas și pune deasupra ciupercile și morcovul răzuit. Nu le ține mult la copt pentru că se va topi compoziția. În 10 minute oprește cuptorul, este suficient cât să se înmoaie feliile de dovleac și cât să prindă din aroma spanacului.
Încearcă-i și calzi și reci, sunt delicioși oricum!