O gustare cu o modalitate de prezentare interesantă, care ascunde arome delicioase. Vinetele sunt bune nu numai făcute salate sau în musaca ci şi pe grătar, în asociere cu alte legume.
- 2 vinete lungi
- 3 roşii mari
- 1 ardei roşu mediu
- 100 g brânză feta/ caşcaval
- sare şi piper după gust
- 10 fire de busuioc proaspăt
CUM SE PREPARĂ RULOURILE DE VINETE?
Foloseşte vinete mai lungi, pentru a permite rularea feliilor. Taie vinetele în felii mai subţiri, pe lung. Le ungi cu ulei de măsline şi le pui pe grătar. Foloseşte grătarul aragazului iar dacă nu ai grill dă temperatura mai mare la aragaz şi lasă-le până ce se rumenesc. Taie roşiile,brânza şi ardeiul în cuburi mici, condimentează şi pune spre mjlocul feliei 2-3 linguriţe de legume. Rulează şi strânge uşor, ca să nu se strice forma ruloului. Pentru mai multă aromă, dar şi pentru că ajută la păstrarea formei, foloseşte câte un fir de busuioc pentru a lega fiecare rulou în parte. Stropeşte rulourile cu ulei de măsline şi mai lasă la cuptor 7-8 minute, pentru ca legumele să îşi răsfire aroma în interiorul ruloului.