Ingrediente:
- 2 vinete mici (mai lunguie’e)
- ulei pentru uns
- 2 polonice sos de roșii
- 2 linguri parmezan răzuit
Umplutura:
- 150 gr brânză feta (sau brânză de capră)
- 3 frunze mentă
- 1 fir mărar
- 2 fire pătrunjel
- piper
Preparare:
Se taie vinetele pe lungime, felii de cca 1/2 cm . Se ung feliile cu ulei pe ambele părți. Se încinge bine o tigaie grill și se coc câte 3 minute pe fiecare parte. Nu le săra deoarece umplutura este destul de sărată.
Pentru umplutură se amestecă brânza cu verdețurile tocate mărunt și puțin piper.
Într-un vas termorezistent de 15 x 23 cm se pune un polonic de sos de roșii, cât să obtineți un strat subtire pe fund.
Se ia fiecare felie de vânătă, se așeaza câte o linguriță de umplutură pe capătul îngust și se rulează. Se așează ruloul în tavă, peste sosul de roșii.
Când ați umplut tava cu rulouri, turnați câte o lingură de sos de roșii pe fiecare rulou.
Se dă tava la cuptor, la 200C pentru 15 minute. Se presară parmezan ras pe rulouri și se mai ține tava la cuptor înca 10 minute, până parmezanul e topit.