Rulouri de vinete cu brânză în sos de roșii

Este o mâncare foarte ușoară, de vară.

Rulouri-de-vinete-634x370

Ingrediente:

  • 2 vinete mici (mai lunguie’e)
  • ulei pentru uns
  • 2 polonice sos de roșii
  • 2 linguri parmezan răzuit

Umplutura:

  • 150 gr brânză feta (sau brânză de capră)
  • 3 frunze mentă
  • 1 fir mărar
  • 2 fire pătrunjel
  • piper

Preparare:

Se taie vinetele pe lungime, felii de cca 1/2 cm . Se ung feliile cu ulei pe ambele părți. Se încinge bine o tigaie grill și se coc câte 3 minute pe fiecare parte. Nu le săra deoarece umplutura este destul de sărată.

phpThumb_generated_thumbnailjpg (1)

Pentru umplutură se amestecă brânza cu verdețurile tocate mărunt și puțin piper.

Într-un vas termorezistent de 15 x 23 cm se pune un polonic de sos de roșii, cât să obtineți un strat subtire pe fund.

Se ia fiecare felie de vânătă, se așeaza câte o linguriță de umplutură pe capătul îngust și se rulează. Se așează ruloul în tavă, peste sosul de roșii.

phpThumb_generated_thumbnailjpg (3)

Când ați umplut tava cu rulouri, turnați câte o lingură de sos de roșii pe fiecare rulou.

phpThumb_generated_thumbnailjpg (4) phpThumb_generated_thumbnailjpg (5) phpThumb_generated_thumbnailjpg (6)

Se dă tava la cuptor, la 200C pentru 15 minute. Se presară parmezan ras pe rulouri și se mai ține tava la cuptor înca 10 minute, până parmezanul e topit.

Torturi de nuntă ciudate!
Articolul anterior
Studiu SOCANT: Antioxidanții din suplimente pot accelera apariția CANCERULUI
Articolul următor
Alte articole interesante