- 600g cartofi, tăiaţi cuburi
- 150g morcovi, tăiaţi cuburi
- 100g mazăre congelată
- 600g apă
- 4 ouă, spălate
- Sare după gust
- 60g măsline, pus câteva pentru decor
- 60g castraveciori în oţet
- O cutie de ton, scurs (200g)
- 300g sos de maioneză
Pentru decor:
- 100g ardei roşu, din conservă, tăiat fâşii subţiri
- 6 roşii cherry
- 4 frunze de salată verde
RETETA:
- Puneţi cartofii, morcovii şi mazărea în recipientul Varoma.
- Turnaţi apa în bol, puneţi coşul şi puneţi ouăle în acesta. Poziţionaţi Varoma şi fierbeţi 26 min. /Varoma /viteza 1.
- Îndepărtaţi Varoma, puneţi ouăle să se răcească în apă rece. Transferaţi legumele fierte în aburi într-o salatieră mare. Adăugaţi sare după gust şi lăsaţi să se răcorească. Goliţi bolul.
- Puneţi 3 ouă curăţate de coajă, măslinele fără sâmburi şi castraveciorii în bol, tocaţi grosier 2 sec. /viteza 4.
- Transferaţi compoziţia în salatieră, adăugaţi tonul în bucăţi, două treimi din sosul de maioneză şi amestecaţi uşor. Răsturnaţi pe un platou de servit şi acoperiţi cu restul de maioneză. Decoraţi cu fâşiile de ardei, roşiile cherry şi frunzele de salată verde, oul tăiat felii şi măsline. Păstraţi în frigider până în momentul servirii.
str. Albişoara 82/8, of.305
Tel. (+373) 79468991
www.thermomix.md