Căldurile de afară te duc cu gândul mai mult la mâncăruri foarte răcoroase. Dar, ce te faci atunci când vin zile cu ploi? Gătești o salată de cartofi în stil grecesc. Este ușoară, consistentă și neapărat delicioasă!
Ingrediente:
- 600 gr cartofi tineri;
- 250 gr păstăi de fasole;
- 100 gr olive fără sâmburi;
- 100 gr măsline fără sâmburi;
- 150-200 gr brânză Feta;
- 2 ardei grași;
- 1/2 mănunchi de pătrunjel;
- sucul unei jumătăți de lămâie;
- 2 lingurițe de muștar;
- 2-3 linguri de ulei de măsline;
- oregano uscat după gust;
- sare după gust.
Cartofii se curăță și se spală bine, se taie în jumătate sau în 3-4 (depinde de mărimea cartofului) și se pun într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Se stropesc cu puțin ulei, presoară cu sare și oregano după gust.
Se dă tava la cuptor până se gătesc cartofii, cam vreo 20 minute la temperatura de 180C.
Când cartofii sunt gata, se pun într-un bol mare. Cât timp se gătesc cartofii, se fierb păstăile de fasole în apa puțin sărata timp de 7-10 minute. Se scurg de apă și se răcesc puțin, apoi se adaugă la cartofi. Brânza mediteraniană se taie cubulețe. Măslinele și olivele pot fi lăsate întregi sau taiate în jumătate, se adauga și ele în bol. Ardeii grași se spală bine și se curăță de semințe, apoi se taie fâșii.
Pentru sos se pregătește sucul de lămâie, muștarul și uleiul de măsline. În rețetă sunt indicate cantitățile aproximative, dar tu ai opțiunea de a le adapta gustului tău. Se amestecă cele trei ingrediente. Se stropește salata cu sosul format, se adaugă verdeața tocată și se amestecă atent.
Această salată poate fi servită atât caldă cât și rece.
Poftă mare!
Info&foto: www.povarenok.md