Înainte de a încheia cina cu un desert decadenttt… de Valentine’s Day, începe cu această salată sănătoasă plină de fructe şi legume roşii. Dacă preferi să gateşti de Ziua Indragostiţilor, probabil că este bine să-ţi planifici de pe acum o salată încărcată cu vitamine.
Pentru salată:
1 sfeclă roşie
1 grapefruit
1 portocală
1/2 ceaşcă varză roşie tocată
1/2 ceaşcă rădăcină de ţelină tocată julienne.
Pentru dressing:
coaja rasă de la o portocală
1 linguriţă de ceapă roşie fin tocată
1/8 linguriţă de muştar uscat
2 linguriţe de oţet de mere
1 linguriţă suc de lămâie
1/8 linguriţă sare ori după gust
piper negru proaspăt măcinat după gust
2 linguriţe ulei de masline extra-virgin.
Mod de preparare:
1. Spală sfecla bine sub jetul de apă, usuc-o şi taie-o rondele de 1 cm grosime. Apoi, pune bucăţile de sfeclă la abur timp de 30 de minute, până când se înmoaie uşor. Lasă-le să se răcească;
2. Curaţă sfecla, taie-o julienne şi pune-o într-un castron suficient de mare pentru a mesteca toate ingredientele salatei;
3. Rade coaja portocalei deoparte într-un castron;
4. Decojeşte grapefruitul şi portocala şi segmentează-le în bucăţi peste un castron, lăsând sucul să se scurgă. Păstrează sucul. Pune bucăţile de fructe în vasul cu sfeclă, apoi adaugă varză roşie tocată fin şi rădăcina de ţelină tocată julienne;
Prepară dressingul: mestecă împreună coaja de portocală, ceapa tocată, muştarul, oţetul, sucul de lămâie, sarea şi piperul în vasul în care ai păstrat sucul citricelor. Adaugă uleiul şi bate. Drege cu oţet şi sare după gust.