O rețetă care te va ajuta să-ți răsfeți din plin papilele gustative. Merită de făcut!
Ingrediente:
- 200 gr căpșuni
- 150 gr iaurt grecesc
- 3 linguri miere albine de salcam
- 50 gr ciocolată amăruie
- 50 ml lapte
- 3-4 păstai de cardamon
- 50 ml frișcă lichidă
- 4-5 căpșuni pt decor
Spălăm căpșunele și le punem în blender. Adăugăm iaurtul și mierea.
Pornim blenderul iar când totul s-a transformat într-o compoziție omogenă îl oprim. După caz mai puteți adăuga miere.
Ciocolata o topim pe baie de abur. Laptele îl încălzim și punem în el păstăile de cardamon strivite. Lăsăm să se infuzeze apoi strecurăm. Amestecăm laptele cu ciocolata topită și punem în vasul blenderului. Mixăm ușor.
Batem frișca lichidă până se întărește.
Montarea:
Turnăm mai întâi smoothie-ul de căpșuni. Îl turnăm apoi ușor pe cel de ciocolată aproape de margine, câte puțin în locuri diferite în așa fel încât să obținem un fel de degrade. Ciocolata fiind mai grea, o parte din smoothie-ul cu ciocolată se va lăsa la fund.
Punem frișca într-un sprit și facem deasupra un mot generos de frișcă. Decorăm cu o căpșună. Dăm la rece pentru cel puțin jumătate de oră, adăugăm un pai și îl putem savura!