Somon marinat! Pentru cei sătuli de carne

Dacă ai posibilitatea să cumperi somon proaspăt,  îţi oferim mai jos 2 reţete  simple de preparare a acestuia. Va avea gustul identic peştelui marinat din comerţ, doar că va fi mai sănătos şi fără conservanţi.

separator
Somon-marinat-in-casa-mod-de-preparare_thumb

Reţeta 1

Ingrediente:

700 gr. somon cu pieliţă (fileu întreg)

50 ml. de vodkă

2 linguri de zahăr

2 linguri de sare măşcată

Piper negru

Mărar uscat sau proaspăt

Mod de preparare:

Peştele se spală sub un jet de apă rece şi se usucă bine cu şerveţele de bucătărie. Fileul lung se taie în 2 jumătăţi , peste care se toarnă vodkă.

Sarea, zahărul, piperul negru, proaspăt măcinat, şi mărarul se amestecă bine.  Se presară totul şi se aşază fileul unul peste altul, sub forma unui sandwich, cu pieliţa în afară. Se înveleşte în folie de plastic şi se pune într-un vas plat, după care se lasă la frigider pentru 24 de ore. În acest timp periodic îl poţi întoarce.

La expirarea celor 24 de ore, vei avea un peşte puţin sărat la gust.

Reţeta 2

somon-marinat-4821

Ingrediente:

1 kg. de peşte roşu

200 gr. de sare

100 ml ulei de măsline

2 frunze de dafin

Mod de preparare:

E important să cumperi peşte întreg, nu feliat.

Cu un cuţit ascuţit, se înlătură cu atenţie pieliţa. Peştele se spală şi se usucă bine pe ambele părţi cu un şerveţel de hârtie. Peştele se pune pe o tocătoare de lemn şi se acoperă cu un strat de sare. Apoi se pune la rece pentru 6-8 ore, când peştele ia sarea necesară.

După expirarea acestor ore, se scoate peştele şi se înlătură, pe cât posibil sarea. Se taie felii groase cu lăţimea minimă de 5-6 cm, se poate chiar şi mai mare. Totul depinde în ce vas doreşti să-l marinezi.

Ar fi bine să foloseşti un borcan de 1 litru. La fundul borcanului se aşază o frunză de dafin, se aranjează feliile groase de peşte, adăugând câte un pic de  ulei  între ele.  După ce ai pus peştele în borcan, toarnă peste el restul de ulei şi adaugă cealaltă frunză de dafin.

Se acoperă borcanul cu un capac şi se pune într-un loc răcoros pentru 48 de ore (nu la frigider, deoarece uleiul îşi schimbă culoarea). După 24 de ore, puteţi încerca să-l mâncaţi.

Poftă bună!

Sursa: anishoara.blogspot.com

Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

Gogoșari în oțet – o rețetă delicioasă care se gătește rapid

Vă prezentăm o rețetă de gogoșari gustosi ce se gatesc destul de repede. Acesti gogosari sunt foarte populari la mesele noastre de sarbatoare. E o reteta de pe gatesceu.ro verificata si experimentata in timp, nu am dat gres niciodata, sunt crocanti si au un gust dulce-acrisor. E un aperitiv apreciat de toti.

Se spala gogosarii, se scoate semintele si cotorul si se taie felii in 4-5 bucati.

Preparam marinada: punem intr-un vas mai adinc la fiert apa, uleiul, otetul, zaharul, piperul negru boabe, frunza de dafin, amestecam totul si saram dupa gust.

Cand incepe sa fiarba punem si usturoiul feliat.

Si o parte din gogosarii taiati.

Dupa ce incepe sa fiarba mai lasati la foc mediu pentru inca 6-8 minute la fiert toate ingredientele, amestecand uneori. Apoi luam un borcan, din timp spalat si sterilizat, punem la fundul borcanului o frunza de telina si cu o lingura luam cate 2-3 bucati de gogosar si umplem borcanul, punem si un pic din marinada.

Punem capacul la borcan, le intoarcem cu capacul in jos si le astupam cu ceva cald, asa procedam si cu partea de gogosari ramasa.

Dupa ce au stat borcanele o zi sub o plapuma calda, le depozitam in camera pentru conservatii. Sunt gata marinati cam peste o luna.
Pofta Buna!

Rețetă de cartofi prăjiți fără ulei. Delicioși și nu fac rău organismului

Rețeta de e cartofi prăjiți în albuș de ou este ideală pentru cei care țin dietă, pentru copii, dar și pentru cei care vor să evite uleiul. Pentru a face această mîncare avem nevoie de doar 5-7 cartofi medii și două albușuri de ou. Nu uita de sare, piper și boia dulce.

Primul pas este să curătăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri. Într-un bol punem albușurile de ou și condimentele, după gust, iar apoi amestecăm. Cartofii tăiați se trec apoi prin compoziția obținută.

Într-o tavă în care punem hârtie de copt vom așeza cartofii, lâsând preparatul la cuptor timp de 15 minute, la 200-220 de grade. Asta este tot. Poftă bună!

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Mare atenție la cartofii pe care îi alegi. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. Dacă vrei să faci cartofi prăjiți este indicat să-i alegi pe cei albi. Cartofii nu trebuie aruncați direct în tigaie! Înainte, ei trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră pentru a îndepărta amidonul, care poate fi periculos.

Alege o tigaie subțire, cu acoperire non-aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Dacă faci cartofi prăjiți în ulei, încinge tigaia și apoi pune cartofii. Condimentele trebuie adăugate la sfârșit. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai face crustă.

Cartofii sunt o sursă bună de vitamine și minerale, în special vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol. Ei reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Aceștia conțin multe fibre. Acestea normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența.

sursa

Doradă cu ierburi pe pat de sare! O rețetă ușoară și puțin calorică
Articolul anterior
Iată cum o cheamă pe fiica Tatianei Heghea
Articolul următor