Prezentatoarea TV și food bloggerița Valeria Țurcan și-au unit forțele și au gătit o pască fără aluat, din brânză de vaci. La inițiativa Stelei Popa, cele două au dăruit deliciul culinar unui om nevoiaș. Pasca a ajuns în mâinile unei bunicuțe care își vindea lucrurile din casă pe marginea drumului.

„În Săptămâna Mare, alături de Valerie’s Food am făcut o mică faptă bună. Vă îndemn să faceți la fel. Am gătit o pască, pe care am dăruit-o unei nevoiașe. Zâmbetul acelei femei ne-a fost răsplată.”, a menționat Stela Popa.
PASCĂ FĂRĂ ALUAT DIN BRÂNZĂ DE VACI
Ingrediente:
800 gr. – brânză de vaci
250 gr. – zahăr
7 ouă (despărțite albușurile de gălbenușuri)
150 gr. – unt (la temperatura camerei)
100 ml. – smântână
5 linguri – griș
5 linguri – făină
1 lingură – esență de vanilie de la Dr. Oetker
Coajă răzuită de la o lămâie
150 gr. – caise uscate (tăiate cubulețe)
Pentru decor:
Zahăr pudră de la Dr. Oetker
https://www.youtube.com/watch?v=-gAG2xUDpow
Mod de preparare:
1. Mixează bine albușurile cu ajutorul mixerului până devin pufoase și lasă-le deoparte.
2. Între timp pune într-un bol încăpător untul, zahărul și mixează bine până obții o pastă cremoasă.
3. După care toarnă esența de vanilie și pune treptat câte un gălbenuș de ou continuând să mixezi.
4. Toarnă deasupra smântâna, răzuiește coaja de la o lămâie și mai mixează puțin.
5. Pune treptat brânza în compoziția lichidă, de asemenea mixând până aceasta se va încorpora și textura va deveni cremoasă.
6. După care adaugă caisele și încorporează-le.
7. Apoi pune grișul și făina, amestecă-le și pe ele, adaugă treptat albușul de ou bătut amestecând cu o lingură, în așa fel nu vei pierde bulele de aer obținute în urma mixării albușurilor.
8. Tapetează o tavă de copt de 24 de cm. cu foaie de copt, unge-o pe toată suprafața cu unt și presar-o cu griș. Pune în tavă compoziția pregătită mai devreme, niveleaz-o frumos și pune pasca la cuptorul preâncălzit la 160 de grade C pentru o oră sau o oră și 20 de minute sau până se rumenește frumos.
9. Ai grijă, atunci când scoți pasca din cuptor mijlocul ei va fi puțin moale la atingere, nu te panica, cât timp o să se răcească ea o să se întărească.