Stela Popa și Valeria Țurcan au gătit o pască fără aluat pentru o cauză nobilă!

Prezentatoarea TV și food bloggerița Valeria Țurcan și-au unit forțele și au gătit o pască fără aluat, din brânză de vaci. La inițiativa Stelei Popa, cele două au dăruit deliciul culinar unui om nevoiaș. Pasca a ajuns în mâinile unei bunicuțe care își vindea lucrurile din casă pe marginea drumului.

separator

17821589_1309490909165826_373699365_n

„În Săptămâna Mare, alături de Valerie’s Food am făcut o mică faptă bună. Vă îndemn să faceți la fel. Am gătit o pască, pe care am dăruit-o unei nevoiașe. Zâmbetul acelei femei ne-a fost răsplată.”, a menționat Stela Popa.

PASCĂ FĂRĂ ALUAT DIN BRÂNZĂ DE VACI

Ingrediente:

800 gr. – brânză de vaci
250 gr. – zahăr
7 ouă (despărțite albușurile de gălbenușuri)
150 gr. – unt (la temperatura camerei)
100 ml. – smântână
5 linguri – griș
5 linguri – făină
1 lingură – esență de vanilie de la Dr. Oetker
Coajă răzuită de la o lămâie
150 gr. – caise uscate (tăiate cubulețe)

Pentru decor:

Zahăr pudră de la Dr. Oetker

https://www.youtube.com/watch?v=-gAG2xUDpow

Mod de preparare:

1. Mixează bine albușurile cu ajutorul mixerului până devin pufoase și lasă-le deoparte.
2. Între timp pune într-un bol încăpător untul, zahărul și mixează bine până obții o pastă cremoasă.
3. După care toarnă esența de vanilie și pune treptat câte un gălbenuș de ou continuând să mixezi.
4. Toarnă deasupra smântâna, răzuiește coaja de la o lămâie și mai mixează puțin.
5. Pune treptat brânza în compoziția lichidă, de asemenea mixând până aceasta se va încorpora și textura va deveni cremoasă.
6. După care adaugă caisele și încorporează-le.
7. Apoi pune grișul și făina, amestecă-le și pe ele, adaugă treptat albușul de ou bătut amestecând cu o lingură, în așa fel nu vei pierde bulele de aer obținute în urma mixării albușurilor.
8. Tapetează o tavă de copt de 24 de cm. cu foaie de copt, unge-o pe toată suprafața cu unt și presar-o cu griș. Pune în tavă compoziția pregătită mai devreme, niveleaz-o frumos și pune pasca la cuptorul preâncălzit la 160 de grade C pentru o oră sau o oră și 20 de minute sau până se rumenește frumos.
9. Ai grijă, atunci când scoți pasca din cuptor mijlocul ei va fi puțin moale la atingere, nu te panica, cât timp o să se răcească ea o să se întărească.

17918313_1309490879165829_977346847_n

17911128_1309490899165827_538001326_n17918523_1309490892499161_50224026_n

Căsnicia triplează riscul de obezitate la bărbaţi, dar nu afectează femeile

Căsătoria triplează riscul de obezitate la bărbaţi, dar nu afectează femeile, potrivit unui studiu preluat de The Guardian. și citat și de News.ro.

Rata obezităţii la nivel mondial a crescut de peste două ori din 1990, peste 2,5 miliarde de adulţi şi copii fiind consideraţi supraponderali sau obezi. La nivel mondial, se preconizează că mai mult de jumătate dintre adulţi şi o treime dintre copii vor fi supraponderali sau obezi până în 2050.

Deşi se ştie că alimentaţia necorespunzătoare, lipsa de activitate, genetica, toxinele din mediu şi afecţiunile subiacente cresc riscul, oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional de Cardiologie din Varşovia, Polonia, au dorit să studieze dacă şi alţi factori sunt relevanţi.

Cercetătorii au examinat datele medicale şi starea generală de sănătate a 2.405 persoane cu o vârstă medie de 50 de ani. Analiza statistică a fost utilizată pentru a stabili legăturile dintre creşterea greutăţii corporale şi vârstă, starea civilă, sănătatea mintală şi alţi factori.

Studiul, prezentat la Congresul European privind Obezitatea din acest an de la Malaga, Spania, a constatat că bărbaţii căsătoriţi aveau de 3,2 ori mai multe şanse să fie obezi decât bărbaţii necăsătoriţi, dar nu a existat nicio creştere a riscului de obezitate în cazul femeilor căsătorite. Căsătoria a crescut, de asemenea, riscul de a fi supraponderal cu 62% la bărbaţi şi cu 39% la femei.

Constatările au venit după ce un studiu efectuat în China, în 2024, a constatat că IMC-ul bărbaţilor creşte în primii cinci ani după căsătorie, din cauza unui aport caloric mai mare şi a mai puţin exerciţiu fizic. Studiul a constatat că mariajul a fost asociat cu o creştere cu 5,2% a bărbaţilor supraponderali şi cu o creştere cu 2,5% a bărbaţilor obezi.

Obezitatea, legată de un cumul de factori

Un studiu anterior realizat de Universitatea din Bath a constatat că, în medie, bărbaţii căsătoriţi erau cu 1,4 kg mai graşi decât cei necăsătoriţi.

Cercetarea de la Varşovia a arătat că vârsta este, de asemenea, un factor care influenţează creşterea în greutate, fiecare an de creştere a vârstei crescând riscul de a fi supraponderal cu 3% la bărbaţi şi cu 4% la femei, iar riscul de obezitate cu 4% la bărbaţi şi cu 6% la femei.

Oamenii de ştiinţă au declarat că unii factori par să afecteze riscul de obezitate doar la femei. Depresia a dublat riscul ca femeile să fie obeze, iar cunoştinţele inadecvate în domeniul sănătăţii l-au crescut cu 43%, în timp ce obezitatea a fost mai frecventă în rândul femeilor care locuiau în comunităţi mai mici. Niciunul dintre aceşti factori nu a crescut riscul bărbaţilor.

De ce se îngrașă mai mult bărbații decât femeile după ce s-au căsătorit

Katharine Jenner, director al Obesity Health Alliance, a declarat: „Acest studiu reaminteşte încă o dată că excesul de greutate este determinat de un amestec complex de factori sociali, psihologici şi de mediu mai larg, nu doar de o alegere personală. Cu fiecare an care trece, riscul de a trăi cu exces de greutate sau obezitate creşte, în special pentru femei. Între timp, legătura dintre căsătorie şi obezitate la bărbaţi evidenţiază modul în care modificările stilului de viaţă, obiceiurile şi aşteptările societăţii ne modelează sănătatea”.

Cercetarea sugerează, de asemenea, că bărbaţii pot fi mai susceptibili de a lua în greutate după căsătorie din cauza unor factori precum creşterea dimensiunilor porţiilor, alimentaţia socială şi o scădere a activităţii fizice, în timp ce femeile rămân poate mai conştiente de greutatea corporală din cauza presiunilor societăţii.

„În loc să dăm vina pe indivizi, avem nevoie de politici care să facă alegerile sănătoase alegerile uşoare – prin medii alimentare mai bune, educaţie şi sprijin în fiecare etapă a vieţii”, au mai transmis specialiștii.

5 rețete de post pentru zilele când nu mai știi ce să pregătești

Cu ajutorul acestor rețete poți găti ușor și gustos în timpul postului.

Pizza de post! Cu ardei gras și măsline

SF226325

Conopidă pe post de carne

c52

Clătite de post! Cu mere și nucă

tn4_pancakes422-1-4-1

Brioșe de post cu cireșe

IMG_6427

Chiftele din cartofi și orez

DSCN2827

Tom Cruise dezvăluie cum se menține în formă la 62 de ani. Mănâncă un singur lucru, indiferent unde merge

Tom Cruise se menține în formă prin mult sport și o dietă foarte strictă. La cei 62 de ani, actorul din „Misiune imposibilă” consumă acelaşi fel de mâncare, oriunde s-ar afla, indiferent de ispitele culinare.

Tom Cruise comandă mereu pește alb la abur și legume, fără sos, fără ulei și fără unt, potrivit Daily Mail.

În loc de trei mese principale, are 15 gustări mici care nu depășesc 1.200 de calorii pe zi.

Cruise evită gustările dulci, alimentele procesate și carbohidrații şi consumă doar mâncăruri la grătar sau preparate la temperaturi scăzute.

Printre alimentele consumate în mod regulat de actor se numără ciocolata neagră cu somon, ovăz crud, afine, ghimbir, sfeclă, broccoli, roșii și spanac. În plus, actorul nu bea alcool.

Ei sunt Miss și Mister USM
Articolul anterior
Secretul rușinos al zodiei Fecioară!
Articolul următor
Close menu